Recept Pumpkin Spice

Recept Pumpkin Spice | Pompoen Kruiden

Het moment om afscheid te nemen van de zomer is bijna aangebroken, een moment waar ik ieder jaar weer ‘even’ doorheen moet. Warm weer en een zonnetje geeft (mij) altijd een stuk meer energie en maken het vreemd genoeg altijd een stuk makkelijker om gezond te eten en te sporten.

Toch is ook in dit geval het citaat van Johan Cruijff van toepassing

“Elk nadeel heb z’n voordeel”

(Sorry ik weet dat deze quote al te vaak is gebruikt… kon de verleiding niet weerstaan)

Doordat het feit dat het afscheid van de zomer altijd gepaard gaat met het verschijnen van de meest smakelijke herfst recepten.

100 Recepten met Pumpkin Spice

Doordat ik de afgelopen jaren voor 50% onderdeel uitmaak van een bloggend KoffieDuo is dit het moment van het jaar waarop mijn mail box vol begint te lopen met (koffie) recepten waar “Pumpkin Spice” een belangrijk ingrediënt is. En daarnaast door het feit dat alle recepten waar pompoen aan is toegevoegd bij mij het water in de mond doen lopen heb ik lang gezocht naar een winkel die Pumkin Spice in het assortiment heeft. Helaas heb ik Pumpkin Spice (zelf) top op heden steeds in geen Nederlandse supermarkt kunnen vinden – waardoor ik opzoek ben gegaan naar een recept waarmee ik zelf Pumkin Spice kon maken.

100 Recepten voor Pumpkin Spice

Het aantal recepten waarin Pumkin Spice is verwerkt bleek na een korte zoektocht via google ongeveer net zo groot als het aantal recepten om zelf Pumkin Spice te maken. Nadat ik heel veel versies heb geprobeerd vond ik er een die ik persoonlijk het lekkerst vond smaken. Doordat de komende tijd ook op deze site een aantal recepten met Pompoen zullen verschijnen – leek het mij een goed idee de variant die ik gekozen heb hier te delen.

*Doordat dit Pumpkin spice recept niet meer inhoud dan kruiden met elkaar mengen, en doordat ik dit recept zelf via internet vond, leek het mij handiger dit delen via een blog bericht in plaats van een recept bericht.

Recept Pumpkin Spice

Meng in een strooier of klein potje/bakje de volgende kruiden met elkaar:

  • 3 theelepels Kaneel
  • 2 theelepels Gember poeder
  • 1,5 theelepel Piment (of allspices)
  • 1,5 theelepel Kruidnagel
  • 1 theelepel Nootmuskaat

Nu blijft deze verhouding altijd persoonlijk en blijf ik nog steeds opzoek naar een Pumkin  Spice verkoop punt in Nederland. Tips en ideeën over een recept, of over een verkoop punt hoor ik dan ook natuurlijk heel erg graag.

, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.