Whey Perfection Speculaas

Review | Body & Fit – Whey Perfection Speculaas Milkshake

Review | Body & Fit – Whey Perfection Speculaas Milkshake

Mijn plan was (en is nog steeds) om per ‘soort’ whey èèn review te maken met daarin, zoveel mogelijk verschillende smaken. De reden waarom ik (zo snel) afwijk van dit plan is omdat ik; De whey perfection Speculaas voor mij echt een (sinterklaas) seizoen smaak is, en daarnaast in alle eerlijkheid met name, omdat ik morgen een recept wil plaatsen waarvoor ikzelf de Whey Perfection Speculaas gebruik 🙂 .

Review | Whey Perfection Speculaas Milkshake – Algemeen

De reden waarom ik het wilde proberen:

De Whey Perfection gebruik (en kende) ik al in vele smaak variaties voordat ik de speculaas bestelde – de reden waarom ik in het begin Whey Perfection ‘in het ‘algemeen’ wilde proberen is dan ook niet gelijk aan onderstaande reden. 

Speculaas koek, speculaas koffie, speculaas thee, vanaf ongeveer half september tot begin december kan er, wat mij betreft, overal speculaas bij/in/doorheen. Vorig jaar heb ik de Whey Perfection Speculaas over het hoofd gezien (of het was er nog niet), maar dit jaar kon deze whey niet ontbreken tijdens mijn “speculaas” periode.

De mogelijkheden van de Whey Perfection Speculaas mix:

Zoals iedere Whey is ook de whey perfection speculaas smaak met name bedoeld / geschikt voor het maken van een shake. Speculaas is een smaak waar je (net als bijvoorbeeld vanille) net iets meer mee kunt bedenken/maken.

Ik vind de smaak zelf heel erg goed passen in ijs, in koffie, in koek, door havermout, tja eigenijk door teveel om op te noemen.

Whey Speculaas Muffins
Speculaas CupCakes

*Ik maakte met de Whey Perfection Speculaas onder anderen de Whey Speculaas Muffins.

Review | Whey Perfection Speculaas Milkshake – Smaak en Geur

Hoe ruikt het?

De Whey Perfection Speculaas Milkshake ruikt naar echt hele zoete speculaas. Ik ben aan de geur van speculaas kruiden, speculoos koffie en speculaas thee gewend geraakt – maar op het geur niveau scoort de whey zo hoog wat betreft zoetheid het allerhoogst. Ik vermoed dat dit is voor het ‘milkshake’ effect.

Hoe smaakt het?

De Whey Perfection Speculaas smaakt een stuk minder zoet dan ik na aanleiding van de geur verwacht had. Dit is bij deze whey smaak een voordeel. De smaak is nog wel zoet – zoeter dan speculaas kruiden en thee – maar vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Senseo Speculoos (wat dan technisch gezien weer net anders is dan speculaas). Om het nog ingewikkelder te maken is dit ‘ook’ een milkshake versie, dus is vergelijken misschien ook niet echt de bedoeling…

Speculoos/Speculaas/milshake – Ik vind deze smaak whey echt heel erg lekker. Een echte herfst (net geen winter) smaak die zeker op rond sinterklaas een must-drink is. Ik heb mezelf voorgenomen om de whey op te maken zo rond sinterklaas (en het dan niet meer te bestellen) om het volgend jaar weer net zo lekker te vinden*.

*Vreemd genoeg ben ik wel benieuwd hoe ik deze smaak midden in de zomer zou hebben gevonden.

Review | Whey Perfection Speculaas Milkshake – Prijs

De prijs vanaf € 34,90:

Ik kan er naast zitten, maar na vaak gekeken te hebben zie ik de Whey Perfection Speculaas op zijn ‘goedkoopst’ voor de prijs van € 34,90 (81 shakes). Ik zelf vond het daardoor iets lastiger om het ‘gelijk’ te bestellen. Wanneer ik het na een shake niet lekker had gevonden dan waren er nog 80 te gaan…

Inmiddels weet ik dat ik het ‘net’ of ‘net’ niet ga reden tot 6 december. Aangezien de whey Speculaas Milkshake net zo duur/goedkoop is als de andere Whey Perfection smaken, hangt het er vanaf of je deze prijs in zijn algemeen over hebt voor Whey Perfection. Ik persoonlijk kan met de prijs (erg goed) leven.

*Body & Fit heeft regelmatig aanbiedingen en acties, waardoor whey ook vaak in de aanbieding verkrijgbaar is. 


** De Body & Fit Whey Perfection Speculaas is niet gratis aan mij verzonden, ook ontving ik geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

Speculaas Whey

Speculaas Whey
9.1

Smaak

9.5 /10

Prijs

9.5 /10

Te gebruiken in recepten

9.0 /10

Oplosbaarheid

9.0 /10

Geur

8.5 /10

Pros

 • Smaak erg lekker
 • Vult erg goed
 • Verveeld (mij) niet
 • Past in recepten

Cons

 • Geen

, ,

3 Reacties op Review | Body & Fit – Whey Perfection Speculaas Milkshake

 1. tom 8 maart 2016 at 16:46 #

  Ik gebruik deze whey shake eigenlijk al jaren nu en ben erg tevreden met de resultaten. Zeker een aanrader dus. Met de service van Body en fit is natuurlijk ook niks mis mee.

 2. Ralp 21 november 2015 at 19:23 #

  Volgens mij zijn ze helaas uitverkocht 🙁

  • Jeffrey 21 november 2015 at 19:25 #

   Op dit moment is dat inderdaad helaas het geval (ik heb het nagevraagd). Ben helaas vergeten te vragen of er een nieuwe voorraad komt dit jaar / voor sinterklaas. 😳

Geef een reactie