MyProtein FlavDrops

Review | MyProtein – Flavdrops Smaakstoffen

Review | MyProtein – Flavdrops Smaakstoffen

Soms heeft een recept of shake net een beetje meer smaak nodig. Je mist net dat ene ingrediënt of, of net die ene smaak die het helemaal af zou kunnen maken. Een optie is (nog) een schepje eiwitpoeder door je recept of shake te roeren/mixen. Maar wat als jouw eiwit, calorie of vet doel al helemaal behaald is? Precies voor dat moment vind ik de FlavDrops smaakstoffen ideaal. De MyProtein FlavDrops zijn namelijk suiker, calorie en vet vrij, maar (misschien) nog veel belangrijker – Ze zijn echt heel erg lekker door een shake, recept, kwark etc. 

Review | Flavdrops Smaakstoffen – Algemeen

De reden waarom ik het wilde proberen:

Terwijl ik op de MyProtein site opzoek was naar whey met marsepein smaak (via google kwam de tijdelijke Kerst variant uit 2014 naar boven), zag ik de FlavDrops smaakstoffen voorbij komen. Tot dan toe had ik alleen ervaring met de Dr. Oetker smaakstoffen (Rum, Amandel, Vanillie – erg lekker) dus vroeg ik mij af of deze smaakstoffen daarmee te vergelijken zouden zijn.

Een recept of shake kan soms net een beetje smaak missen, en dat is nu eenmaal niet altijd een van de drie smaken die Dr. Oetker verkoopt.

Voor de ‘eerste’ keer proeven/testen vond ik drie varianten wel de max, ze vallen – met een prijs van €4,69 per flesje – niet echt onder de noemer ‘budget’.

*Ik heb gekozen voor de smaken; Maple Syrup , Mocha en Vanilla. 

Review | Flavdrops Smaakstoffen – Smaak en Geur

Hoe ruikt het?

Voor alle drie de varianten is het antwoord op deze vraag eigenlijk hetzelfde namelijk; “Bijna precies zoals ze smaken, maar dan net een tikje zoeter”.

Ik had verwacht dat de FlavDrops  smaakstoffen iets meer chemisch zouden ruiken, maar kan niet goed bedenken waarom ik dat had verwacht.

Hoe smaakt het?

Echt heel erg lekker, ergens doorheen. Oké dat smaakstof ergens ‘doorheen’ moet spreekt voor zich gok ik, maar na (per ongeluk) een keer uitgeschoten te zijn, weet ik inmiddels, dat er toch zoiets bestaat als ‘te zoet’ iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zou zeggen of schrijven.

De drie varianten die ik uitkoos smaakten zoals de naam die ze hadden gekregen. Volgens de omschrijving hebben FlavDrops dezelfde smaak als gelijknamige MyProtein producten*.

* Op het moment dat ik de FlavDrops smaakstoffen bestelde had ik nog geen ervaring met MyProtein producten. Inmiddels kan ik zeggen dat ze in ieder geval dezelfde smaak hebben als bijv. de gelijknamige Impact Whey varianten.

Wat kun je er (nog meer) mee doen?

De FlavDrops smaaktstoffen kunnen gebruikt worden voor, tja… eigenlijk voor van alles. Van shake tot whey en cake tot (pannen)koek. De drie smaken die ik bestelde heb ik voor een hoop verschillende shakes en recepten gebruikt. Om een idee te geven waar ik ze per smaak onder anderen voor gebruikt heb:

Flavdrops Smaakstof – Maple Syrup: 

Flavdrops Smaakstof – Vanilla:

  • Een paar druppels door de (ijs)koffie
  • Een paar druppels in de topping van het Proteïne CupCakes recept
  • Een paar druppels door de havermout

Flavdrops Smaakstof – Mocha:

  • Een paar druppels door de (ijs)koffie
  • Een paar druppels in een Frozen Yoghurt recept
  • Een paar druppels door een Mocha cheesecake recept

*Afgewisseld met de Pancake Syrup van Walden Farms

Review | Flavdrops Smaakstoffen – Prijs

De prijs van  € 4,69:

De prijs schrok mij van te voren een beetje af. Ik kon niet goed inschatten hoelang een flesjes mee zou gaan, en omdat het geen ‘af’ product is (maar ergens doorheen gaat) vond ik ze best prijzig. Nu ik de smaakstoffen al een tijdje enthousiast gebruik, weet ik dat een flesje (bij mij) lang mee gaat, terwijl ik het veel en vaak gebruik.

Ik vind het persoonlijk de prijs meer dan waard. Dat gezegd hebbende; Het blijft een product aan de (in verhouding) dure kant.


* De FlavDrops smaakstoffen zijn niet gratis aan mij verzonden en, ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

Flavdrops Smaakstoffen

8.8

Smaak

9.5/10

Geur

9.5/10

Prijs

7.5/10

Pros

  • Past bij/in van alles
  • Geur
  • Smaak

Cons

  • geen

, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.