AmandelSpijs Kerstboompjes

AmandelSpijs Kerstboompjes

December is alweer over de helft – voor mij  is dit het moment dat ik mijzelf volledig overgeef aan het kerst gevoel. Alle kersthits mogen vanaf nu de hele dag voorbij komen, de kerstboom kan worden opgetuigd, en het denken, voorbereiden, testen van het kerstdiner kan wat mij betreft beginnen. Doordat ik naast deze site ook onderdeel uitmaak van KoffieDuo – kan ik mijn kerst passie dit jaar op meerdere plaatsen uiten. Op KoffieDuo maakten wij bijvoorbeeld een blog bericht over “hergebruik je lege Nespresso Cups” – aangezien wij de cups in een voorbeeld gebruikte als AmandelSpijs Kerstboompjes gevuld met ‘FitnessFoodie Amandelspijs‘ leek het mij leuk dit bericht ook hier te delen.

(N)Espresso Cups

Het hele jaar door prijs ik mij gelukkig dat ik voor KoffieDuo heel veel verschillende koffievarianten kan/mag proeven en proberen. Nu zijn Espresso Cups echt een geweldige uitkomst (Espresso zetten kan niet mis gaan), maar hebben zij een groot nadeel namelijk; heel veel afval.

Nu zal ik direct eerlijk toegeven (heel slecht) dat ik hier voorheen zelf niet echt bij stil stond – nadat ik hier echter meerdere malen op ben gewezen door bezoekers – heb ik op internet gezocht naar dingen waarvoor je de cups opnieuw voor kunt gebruiken – De sint en pietjes uit het Proteine Speculaas Muffin recept waren een eerste oplossing, deze kerstboompjes een tweede.

Hoe maakten wij Kerstboompjes?

De Kerstboompjes zijn gemaakt van een groot stuk High Protein Low Carb Amandelspijs verdeeld in 4 gelijke delen.

Deze delen zijn gekleurd met kleurstof, in heel veel stukjes gesneden – en deze stukjes zijn vervolgens weer gerold tot allemaal kleine gekleurde balletjes.

Omdat het doel in eerste instantie was “hergebruik de cup” zijn de Espresso capsules gebruikt, leeg gemaakt, goed afgewassen, laagje voor laagje gevuld met de gekleurde amandelspijs bolletjes.

AmandelSpijs Kerstboompjes
AmandelSpijs Kerstboompjes

AmandelSpijs Kerstboompjes eten?

Door het gebruik van kleurstoffen associeerde ik het zelf eigenlijk niet direct meer met iets eetbaars. Thuis werd daar echter volledig anders over gedacht – deze de amandelspijs kerstboompjes gingen er letterlijk in als “zoete koek”.

, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.