Appel Snack

Choco Appel Snack, Rozijnen Appel Snack, Pindakaas Appel Snack

Ah, december is weer van start gegaan. De tijd van het jaar vol (zoete) verleidingen en feestelijke maaltijden. Een periode waarin (voor mij) samen eten (bereiden) de hoofdrol speelt. Ik denk wel eens dat, wanneer ik ooit vader zou zijn geworden – dit de periode zou zijn waarin ik 31 dagen non-stop mijn kinderen verplicht zou hebben ‘gezellig’ samen te bakken en koken. Aangezien ik geen vader ben, maar gelukkig wel oom, blijft het bakken/koken met kinderen binnen de perken. Gezond (of gezondere) snacks maken vind ik (zeker begin december) de leukste uitdaging. Samen met mijn neefje en nichtje maakte ik met die gedachte deze ‘Appel Snack’ variaties.

Appel Snack – Geen recept

Deze appel snacks maakten ik samen met mijn neefje en nichtje tijdens een ‘ongepland’ bezoek moment. Dit betekende dat er geen leuk recept op hen lag te wachten en ik ook geen speciale ingrediënten van te voren had ingeslagen. Kinderen kunnen gelukkig als geen ander improviseren – en hebben zij een eindeloze bron aan fantasie – waardoor 3 appels al redelijk snel werden omgetoverd tot een december snack (misschien meer kerst dan net voor de Sint… maar ook hier doet een beetje fantasie wonderen).

Hoe maakten wij deze Appel Snacks?

Dit bericht staat heel bewust onder het kopje ‘blog’ omdat; Het geen echt recept is, en omdat ik mijzelf toesta om in het ‘blog’ onderdeel dingen te posten die niet direct 100% met fitnessfood te maken hebben.

Toch zijn deze appel traktaties zo slecht nog niet. Wij maakten drie varianten waarvan er geen een de naam ‘caloriebom’ of ‘volledig ongezond’ mag hebben. Om snel een idee te geven waarom;

  • Voor de appelmannetjes gebruikten wij een ‘ginger bread’ koekjes uitsteker (dus alleen appel).
  • Voor de sneeuw op de foto (die alleen is gebruikt voor de foto gezien… aangezien dit vast geen gezonde hoeveelheid is) gebruikten wij zoetstof.
  • Op de eerste foto is het linker mannetje bekleed met pindakaas en rozijnen.
  • Op de eerste foto is het rechter mannetje bekleed met kaneel.
  • De “kerst” variant op de tweede foto is onder gedoopt in chocolade saus – aangezien het de Walden Farms variant was – bevat de saus volgens de fabrikant geen calorieën, koolhydraten, suikers of vet.
Appel Kaneel
Appel Choco Man

Leuke bak ideeën welkom

Nu doe ik het hele jaar door aan goede voornemens – maar eigenlijk nooit in december – heb ik wel de hoop in het nieuwe jaar nog erg vaak te bakken en koken met mijn neefje en nichtje. Leuke (en gezonde) bak en kook kinderrecepten zijn om die reden meer dan welkom!

, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.