High Protein Low Carb Amandelspijs

High Protein Low Carb Amandelspijs

High Protein Low Carb Amandelspijs? Hoe vreemd het ook klinkt – zelfs amandelspijs kun je in een gezondere (meer eiwitten, minder vet & koolhydraten) variant maken. Na een beetje gepuzzel en nadat ik een hoop recepten met elkaar combineerde,  bleek het maken van ‘High Protein Low Carb Amandelspijs’ zelfs ook nog een erg gemakkelijk en snel klusje. Hoe? Ik deel graag mijn recept voor deze gezondere amandelspijs variant.

*Dit ‘High Protein Low Carb Amandelspijs’ recept is bedoeld het voor het bereiden van èèn ingrediënt valt deze volgens mij meer onder het kopje ‘blog bericht’ dan het gebruikelijke kopje ‘recept bericht’.

High Protein Low Carb Amandelspijs?

Nu de tijd weer is aangebroken waarin de winkelschappen vol liggen met kerststollen, gevulde speculaas koeken, boterletters etc… merkte ik dat ik mij een aantal dingen af begon te vragen. De eerste vraag die bij mij opkwam was; “zou het mogelijk zijn om het belangrijkste ingrediënt van deze producten (de spijs) zelf te maken?”

Na kort zoeken bleek dat dit best simpel en snel te doen is (meng een hoop suiker met een hoop amandelen). Hierdoor kwam bij mij al snel de tweede vraag naar boven “zou er ook een recept te bedenken zijn waardoor de spijs niet direct een terreur aanslag zou zijn op je voedingsschema?”

Na wederom wat zoekwerk vond ik een hoop recepten waarin dadels (of rozijnen) als vervanging voor suiker wordt gebruikt. Het was dus mogelijk om het suikerpercentage te verlagen – en was mijn vraag beantwoord en dacht ik er niet meer over na totdat ik onlangs bij Body&Fit High Protein Amandelmeel voorbij zijn komen en mij af begon te vragen “zou ik hier de amandelen mee kunnen vervangen?”

Het antwoord; “Het kan”

Het resultaat; “Een recept voor een amandelspijs alternatief met minder calorieën, minder vet, minder koolhydraten en meer eiwitten*.”

*Belangrijk; Ik gebruik bewust overal het woord minder – hoe graag ik zou willen zeggen dat dit een “All you can eat”, “Mega skinny” amandelspijs recept is, is de realiteit dat dit recept bedoeld is als een “iets gezondere” feestelijke lekkernij . Ook ik ben mij ervan bewust dat (ook in deze variant) het recept ongetwijfeld niet past binnen een fitness voedingsschema.

High Protein Low Carb amandelspijs ingrediënten:

Voor 100 gram amandelspijs heb je nodig:

  • 50 gram gewelde blanke rozijnen
  • 50 gram High Protein Amandelmeel
  • 1 theelepel amandel aroma
  • 1 blender of keukenmachine

High Protein Low Carb amandelspijs recept:

  1. Wel de rozijnen in heet water en laat ze ongeveer 15 min uitlekken in een vergiet.
  2. Voeg de rozijnen, het amandelmeel en het amandel aroma samen in de blender of keukenmachine.
  3. Mix/Blend tot er een samenhangend spijs ontstaat.
  4. Wikkel de spijs strak op (bijvoorbeeld in plastic folie) en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Wat kun je er mee maken? 

De amandelspijs kun je gebruiken als ingrediënt voor bijvoorbeeld een zelfgemaakte kerststol, banketletter of voor gevulde speculaas.

Eiwit speculaas muffins
Proteine Kerststol

Ik gebruik de amandelspijs zelf onder anderen voor het bereiden van een ‘gezondere kerststol’ en ‘gevulde eiwit speculaas muffins” – de recepten voor beiden zijn binnenkort terug te vinden op de recepten pagina.

, , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.