Welkom, Hey, Hi, Hallo (ik kon niet kiezen)

Mijn naam is Jeffrey, bedenker, blogger, (hobby)fotograaf en (eerste) proefpersoon van FitnessFoodie.nl. Op deze site probeer ik meerdere keren per week een leuk recept, fitness inspiratie/motivatie en een fitness of voeding review te delen.

Mijn voornaamste doel met deze site is leuke recepten delen. Natuurlijk hoop ik hiermee jou als bezoeker te voorzien van een leuk nieuw recept. Daarnaast ben ik deze site – heel eerlijk – ook voor een deel gestart als persoonlijke motivatie (lees stok) waarmee ik mijzelf motiveer te blijven sporten en zo gezond en afwisselend mogelijk te eten.

Ik en eten – (Heel lang geleden / lang geleden /nu)

Om gelijk het meest confronterende feitje over mijzelf achter te rug te hebben hieronder drie foto’s uit mijn verleden:

Over mij - Jeffrey

Geen voor & na foto’s

De eerste foto is gemaakt net voordat de weegschaal de 140 kilo* ging passeren – de laatste net voor het moment dat de weegschaal onder de 70 kilo tot een stop zou komen. Wat ik doormiddel van deze foto’s wil laten zien is dat afvallen een diëten geen onbekende voor mij zijn (geweest).

Ikzelf zie deze foto’s liever niet als “voor en na” foto’s. De reden is in het kort dat ik tijdens het lijnen vergeten ben dat je met lijnen alleen maar gewicht verliest en geen spieren opbouwt. Ik streef erna (en sport er hard voor) om in de toekomst nog een “na” foto te kunnen posten. Mijn doel is dat ik bij die foto kan zeggen dat het mij gelukt is om, na het lijnen, spiermassa op te bouwen.

Van te ligt naar te zwaar

Aan het begin van mijn pubertijd kreeg ik een groei groeispurt – ik groeide helaas niet alleen heel snel naar mijn lengte van 1,87 –  maar ook heel hard in de breedte. Tot die tijd was ik altijd een ‘mager’ kind, wat in een relatief korte tijd omsloeg naar een ‘te zwaar kind’.

Het zou voor mij achteraf heel erg makkelijk zijn om te zeggen “het lag aan mijn ouders” ik woonde nog thuis dus mijn schuld kan het niet geweest zijn.  Wanneer ik dit zou zeggen zou dit weinig eer doen aan de waarheid. Op de eerste plaats omdat mijn ouders beiden extreem actieve / sportieve mensen waren, op de tweede plaats omdat zij er alles aan hebben gedaan om mij te helpen op gewicht te blijven.

Een ‘goed’ gewicht vond ikzelf toentertijd een stuk minder interessant. Terwijl mijn ouders er alles aan deden om mij gezond te laten eten en in beweging te krijgen. Spoelde en at ik de bleekselderij van thuis weg bij de dichtstbijzijnde snackbar.

Van te zwaar naar te ligt

Op mijn 21ste gooide ik het roer om – ik was klaar met al die kilo’s en besloot ter ere van mijn (veel te vroeg overleden vader) de strijd met de kilos aan te gaan. In 2 jaar tijd halveerde mijn gewicht en voelde ik mij een heel stuk prettiger in mijn (veel te ruime) vel. Tijdens het afvallen vergat ik twee belangrijke dingen; 1. Als je alleen dieet en niet sport ben je op het eind heel ‘dun’ maar is er geen spier te bekennen – 2. Je moet ook een keer stoppen met afvallen… maar hoe doe je dat?

*Hoeveel kilo ik op mijn zwaarst heb gewogen kan ik helaas niet vertellen… niet omdat ik dat niet wil of durf… maar doordat ik op het moment dat de weegschaal meer dan 140 kilo aangaf de beslissing nam hem langdurig te vermijden. 

Wie/wat ben ik en wat vooral niet?

De laatste twee jaar ben ik mij volledig gaan richten op sporten en gezond(er) eten. Het resultaat hiervan wordt langzaam zichtbaar, maar is minder snel en groot dan je zou verwachten. In het kort komt dit doordat ik de afgelopen 2 jaar sporten heb afgewisseld met (onvrijwillige*) buikwand correcties, een combinatie die niet direct zorgt voor extreme lichamelijke vooruitgang.

*Op dit moment zal ik dit bericht niet nog langer maken dan hij al is. Mocht in te toekomst blijken dat er interesse is naar de reden achter en het verloop van mijn operaties dan schrijf ik hier uiteraard graag een nieuw blog bericht over.

Ik ben hierdoor heel erg geïnteresseerd in gezonde voeding, gezond leven, fitness, krachttraining en alles wat er nog meer te maken heeft met fitness en voeding.

Ik ben (helaas) geen dieet, voeding of fitness expert – wanneer ik iets schrijf op deze site is dit dam ook voornamelijk gebaseerd op mijn eigen ervaring en opvatting. Wanneer ik er volledig naast zit, de plank volledig mis sla of, wanneer jij het om een andere reden totaal niet met mij eens bent hoor ik dit daarom heel erg graag. Ik heb en kan nog een hele hoop leren over fitness en gezond eten en ik leer heel erg graag.

Een bericht sturen?

Wanneer jij jouw mening wilt delen is dit op de meeste pagina’s het snelst de doen door gebruik te maken van de “reactie” knop. Privé, persoonlijke of algemene berichten zie (en beantwoord) ik het snelst wanneer deze verstuurd worden via Twitter of de contactpagina.