Eiwit Appelbrood Recept

Het verhaal achter het Eiwit Appelbrood Recept?

Dit eiwit appelbrood recept is ontstaat doordat; Het mij al een hele tijd leuk leek een keer een appelbrood te bakken. Op dat dag dat ik het ‘eindelijk‘ echt wilde gaan bakken, ben ik online opzoek gegaan naar een ‘makkelijk’ appelbrood recept. Na lang gezocht te hebben wist ik twee dingen zeker;

  1. Bijna ieder appelbrood recept zit vol (toegevoegde) suikers en vet.
  2. Ik had bijna geen van de ingrediënten in huis die nodig waren voor het bakken van een ‘normaal’ appelbrood.

Om toch ‘een soort van’ appelbrood te maken, bedacht ik mij dat het misschien (ook) mogelijk zou zijn om een eiwit appelbrood te bakken op basis van de Body&Fit Eiwitbrood mix.

Volgens mij is dit gelukt door – wij eten dit brood alweer een tijdje (voornamelijk als ‘luxe weekend’ brood) en vinden het persoonlijk een erg lekker brood.

Het eiwit appelbrood recept is makkelijk te maken en je hebt er (buiten de broodmix om) weinig ingrediënten voor nodig. Ook (niet on)belangrijk is het gegeven dat dit brood een hoop eiwitten bevat en een heel stuk minder suiker en koolhydraten dan een ‘normaal’ appelbrood.

Wanneer ik het eiwit appelbrood recept maak en eet?

Eiwit appelbrood recept maak / bak ik voornamelijk wanneer ik trek heb in iets lekkers of iets anders. Het brood valt een beetje in het midden van een hartig en een zoet brood – iets wat ik persoonlijk heel erg lekker vind. Het grote voordeel van dit recept is op de eerste plaats natuurlijk dat dit brood (in vergelijking tot normaal appelbrood) minder suiker en koolhydraten bevat en (zoals de naam al doet vermoeden) meer eiwitten.

*In verhouding tot een ‘normaal’ brood, bevat het brood – gemaakt met dit eiwit appelbrood recept – meer vruchtensuikers en vet.

 

Beoordeling Recept

  • (4.5 /5)
  • 2 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten