Gevulde Speculaas Proteine Muffins

Het verhaal achter het Gevulde Speculaas Proteine Muffins recept?

Een aantal dagen geleden deelde ik het recept voor High Protein Low Carb Amandelspijs. Het kon natuurlijk niet lang op zich laten wachten om ook een recept waarin het spijs verwerkt is te plaatsen.

De Gevulde speculaas proteine muffins vond ik zelf het meest passend om als eerste recept te delen (aangezien dit ook het eerste recept was dat ik zelf maakte met deze zelfgemaakte amandelspijs 🙂 )

Dit recept is ontstaan nadat ik de spijs in eerste instantie maakte voor een amandelspijs-brood, hier bleek ik achteraf niet alle ingredienten voor in huis bleek te hebben, en wilde ik toch graag iets met de spijs maken.

Gelukkig had ik, net een aantal dagen eerder, Speculaas Whey besteld om te proberen. De link “Speculaas Whey” plus “Amandelspijs” is door de bekende “speculaas koek” natuurlijk al snel gemaakt, waardoor deze nieuwe variatie op de proteine cupcakes dan ook al snel in de oven stonden.

Mijn ervaringen met de Speculaas Whey deelde ik eerder onder het kopje review, maar wil toch nogmaals graag benadrukken dat ik het een proteine variant vind die erg goed werkt in herfst, winter en feest(dag) recepten.

Een echte speculaas (smaak) liefhebber? De smaak van speculaas komt nog net een tikje meer naar boven, wanneer je aan het recept, een theelepel koek en speculaas kruiden toevoegt.

Wanneer ik de Whey Gevulde Speculaas Proteine Muffins eet?

Door het speculaas eiwitpoeder vind ik het “echt” een sinterklaas recept. Wanneer de speculaas kruiden vervangen worden door ander kruiden/eiwitpoeder – zouden deze proteine spijs muffins het volgens mij ook erg goed rond de kerst of paasdagen kunnen doen.

Dit recept voor gevulde speculaas proteine muffins is dan ook echt bedoeld als een “feestdag verwennerij” – volgens mij belangrijk om te melden omdat; Wanneer je het vergelijkt, het een vergelijking zou moeten zijn tussen deze muffins en ‘normale’ cake, koek of muffins, in plaats van een vergelijking met een meer ‘dagelijkse’ proteine snack.

Het recept voor de amandelspijs staat apart op de site – De voedingswaarde van het amandelspijs zijn echter wel opgenomen in de voedingswaarde tabel van de gevulde speculaas proteine muffins.

*De sint en pietjes zijn gemaakt voor een afbeelding bij een (binnenkort te verschijnen) KoffieDuo blog-artikel “Help wat doe ik met mijn koffiecups” Gezien het recept vond ik ze echter ook hier wel passend 🙂

Beoordeling Recept

  • (5 /5)
  • 2 Beoordeling

, , ,

Gerelateerde Recepten