Havermout Hüttenkäse Quiche

Het verhaal achter het Havermout Hüttenkäse Quiche recept?

Tijdens vakanties probeer ik altijd zoveel mogelijk bewust te blijven eten. Toch zijn er soms momenten dat je er (on)bewust even niet over nadenkt. Tijdens onze laatste vakantie in Frankrijk had ik dat moment toen ik een erg lekkere quiche uit de supermarché had uitgekozen als avondeten.

Toen ik afgelopen week de vakanties foto’s op mijn scherm voorbij liet komen (ik mis de zomer nu al) leek het mij erg lekker om het vakantie gevoel weer terug te brengen door Quiche op tafel te zetten. Pas bij het zoeken naar recepten ontdekte ik dat de door ons gegeten quiche ongeveer 50 gram vet per persoon bevatte. Dit en het feit dat ik geen Quiche pakjes en zakjes in huis had, maar zoals altijd omkwam in de Hüttenkäse en Havermout maakte dat dat ik opzoek ging naar een alternatief recept.

Recepten zijn altijd het lekkerst wanneer je ze toch net weer op je eigen manier maakt, waardoor ik het gevonden recept hebt vertaald naar een recept met ingrediënten die ik zelf het liefste eet.

De gerookte kipfilet  ik in eerste instantie omdat wij dit nog in de koelkast hadden liggen – door het feit dat het een makkelijk en snel recept is gebleven is bij ook de gerookte kipfilet gebleven, dit recept werkt echter net zo goed met ‘normale’ kipfilet. 

Wanneer ik Havermout Hüttenkäse Quiche eet?

1/4 Havermout Hüttenkäse Quiche met wat salade maakt een prima avondmaal voor de warme lente en zomer dagen. Daarnaast is dit ook (voor mij) een erg goede verhouding om als stevige lunch te eten.

1/2 Havermout Hüttenkäse Quiche eet ik op de momenten dat ik (heel af en toe) alleen thuis ben tijdens het avondeten. Doorat deze Quiche makkelijk èèn dag in de koelkast bewaart kan worden zorgt ervoor dat het de volgende dag garant staat voor een super snelle makkelijke maaltijd.

Beoordeling Recept

  • (4.3 /5)
  • 50 Beoordeling

, ,

Gerelateerde Recepten