Havermout Skyr Pannenkoeken Recept

Het verhaal achter dit havermout Skyr pannenkoeken recept?

Dit havermout Skyr pannenkoeken recept is een van mijn weinige recepten welke niet uit nood geboren is. Vaak is het bij namelijk zo dat ik snel iets moet bedenk om de producten die bijna over datum zijn alsnog te kunnen gebruiken. Bij dit recept was dat niet het geval, maar heb ik het gemaakt omdat ik benieuwd was of het zou smaken.

Pannenkoeken met melk, yoghurt, Hüttenkäse en zelfs kwark bleek geen probleem te zijn, waardoor ik mij afvroeg of het dan ook niet met Skyr zou kunnen. Skyr in plaats van een ander product leek mij persoonlijk namelijk wel lekker – met name doordat het net iets meer vult als melk of yoghurt, maar weer luchtiger is als bijvoorbeeld Kwark.

Havermout Skyr pannenkoeken – Net weer even iets anders

Het belangrijkste verschil ten opzichte van (ongeveer) hetzelfde recept maar dan met magere melk is dat dit recept iets minder koolhydraten en suiker bevat. Daarnaast bevatten deze pannenkoeken in verhouding meer eiwitten en, als mogelijk keerzijde, meer calorieën.

De pannenkoeken zelf zijn iets compacter dan normale pannenkoeken en vullen daarnaast een stuk sneller – dit maakt wellicht het feit dat ze iets meer calorieën bevatten wellicht weer goed.

Havermout Skyr pannenkoeken – Beleg na smaak en keuze

Een van de grote voordelen van dit recept vind ik persoonlijk dat de pannenkoeken vrij neutraal van smaak zijn. Hierdoor is het mogelijk om ze zowel zoet als hartig te beleggen. Ben je, net als ik, bijvoorbeeld erg gek op zoet, maar wil je er geen calorieën bom van maken? Dan raad ik persoonlijk de Walden Syrup of de MySyrup van MyProtein van harte aan.

Wanneer ik de havermout Skyr pannenkoeken eet?

Dit havermout Skyr pannenkoeken recept ben ik pas onlangs gaan gebruiken. Voor mij is het een alternatief voor mijn ‘normale’ havermout pannenkoeken recept. Persoonlijk vind ik pannenkoeken, in het algemeen, het lekkerst als avondeten. Deze pannenkoeken zouden echter net zo goed passen bij het ontbijt of als lunch alternatief.

Beoordeling Recept

  • (3.3 /5)
  • 3 Beoordeling

,