(Kerst) Frittata Uit De Oven

Het verhaal achter het Kip/Tomaat/Paprika – Frittata uit de oven recept?

Fritatta; van oorsprong een “armeluis” gerecht uit Italië dat werd gebruikt om alle groenten en pasta’s, die de dag ervoor waren overgebleven, nieuw leven in te blazen. Doordat de kliekjes van gisteren – per dag en gezin verschillende is het aantal fritatta recepten eindeloos – ei is de basis gebleven – maar daar buiten is het letterlijk een “wat heb ik nog in huis” recept.

De ‘moderne’ frittata heeft een (klein beetje) afstand genomen van zijn armoedige status, tegenwoordig is het meer een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Welke ingrediënten jij erin stopt is gelukkig nog steeds volledig jouw eigen keuze, waardoor het eten van Frittata nooit saai hoeft te zijn.

Frittata uit de oven?

Wil je Frittata maken ‘zoals het hoort’ dan gaat hij niet direct in de oven, maar bak je eerst de groenten in een pan, giet er vervolgens de eieren overheen, bestrooi je hem met kaas, en zet je hem pas aan het einde onder de gril.

Doordat ik dit recept over het algemeen maak als ‘makkelijke maaltijd’ en het omdraaien in een pan (bij mij) nooit gemakkelijk gaat – Kies ik er eigenlijk altijd voor Frittata uit de oven te maken.

Kerst Fritta?

Al vroeg in de kerstsfeer vond ik afgelopen week mijn kerst-bakvormen – ik kon het niet laten om de geplande maaltijd (Frittata met gerookte kip en restjes paprika en tomaat) ook alvast in de kerstsfeer te brengen.

* Dit recept is (in lijn met zijn ontstaan) werkt echter net zo goed met ‘normale’ kipfilet. 

Wanneer ik Frittata uit de oven eet?

Deze kerst versie staat alleen als (bij)gerecht tijdens de feestdagen op tafel. Denk echter de kerstvorm weg – en ineens is het ‘het’ recept voor Frittata uit de oven dat bij ons meerdere keren per maand op tafel staat.

*Wanneer je opzoek ben naar een Frittata welke iets minder vet – vervang dan 1 ei door 2 eiwitten. 

Beoordeling Recept

  • (4.3 /5)
  • 50 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten