Koffie Proteine Kwarktaart Recept

Het verhaal achter het Koffie Proteine Kwarktaart recept?

Doordat ik onderdeel uitmaak van de koffie website KoffieDuo komt het regelmatig voor dat ik recepten ontvang voor de meest smakelijk ogende (koffie) taart recepten. Variaties van Coffee Cheesecake / kwarktaart recepten zijn het afgelopen jaar het meest populair gebleken (althans die ontvingen wij het vaakst) dus leek het mij leuk om ook voor deze site een op Coffee Cheescake gebaseerd recept te maken.

Omdat kwarktaart niet iets is wat ik dagelijks eet (en automatisch op de dagen dat ik het eet minder trek heb in bijv. een zoete shake) leek mij een leuk idee de shake en de cake te combineren. Tijdens de test/bedenk fase bleek een bodem die ik zelf lekker vond smaken erg lastig te vinden (dadels etc. vind ik super smaken, maar vond ik persoonlijk niet zo lekker als bodem). Uit frustratie heb ik uiteindelijk een plakje cake (bereid op basis van het Whey Proteïne CupCakes recept op/als de bodem verkruimeld, en is dit vervolgens mijn favoriete bodem geworden.

Wanneer ik de Koffie Proteine Kwarktaart eet?

De Koffie Proteine Kwarktaart wordt thuis altijd met veel plezier ontvangen. Dit is een van de weinige zoete recepten waarvan ik zeker weet dat ik hem niet alleen op zal eten (en weet dat ik er rekening mee moet houden dat overgebleven stukken de volgende dag wel eens ‘spontaan’ verdwenen kunnen zijn).

Met die reden staat de koffie Kwarktaart dan ook met enige regelmaat als toetje op tafel, maar komt deze kwarktaart ook voorbij op de dagen die vragen om een traktatie.

Hoe de Koffie Proteine Kwarktaart ook lekker smaakt?

Doordat ik erg fan ben van de Walden Farms Siropen staan er regelmatig meerdere flesjes open. De chocolade siroop/stroop bleek tijdens het testen een erg lekkere toevoeging aan dit recept.

Koffie Proteine Chocolade Kwarktaart
Koffie Proteine Chocolade Kwarktaart

Beoordeling Recept

  • (4.3 /5)
  • 50 Beoordeling

, ,

Gerelateerde Recepten