Koolhydraat arme en eiwitrijke Kerststol

Het verhaal achter dit Koolhydraat arme en eiwitrijke Kerststol recept?

Al een aantal jaar ben ik getrouwd met een Kerst/Paas stol verslaafde. Dit klinkt overdreven – maar vanaf half oktober tot net na pasen (na de kerstdagen is er een korte ‘cold turkey’ periode voordat de paasbroden in de schappen liggen) – gaat er letterlijk geen week voorbij zonder dat er bij ons thuis èèn brood met amandelspijs wordt (op)gegeten.

Ondanks dat ik niet snel vanuit mijzelf een kerststol zou kopen vind ik het wel erg lekker (maar dit gaat eigenlijk op voor ieder recept waar een krent of rozijn in te vinden is) en kan ik tegen het eind van de december maand een plakje best waarderen. De kerststol consumptie in huis en de ‘zin’ om iets lekkers op een ‘net iets gezondere manier te eten’ is het verhaal achter High Protein / Low Carb Amandelspijs recept.

Toen ik laatst de wederom een kerststol in het winkelwagentje zag verdwijnen dacht ik  “laat ikzelf eens een kerststol maken”. Nu kan dit makkelijk met een simpel brooddeeg recept – maar aangezien ik nog Body&Fit eiwit broodmix
in huis had – leek het mij een nog beter idee het recept hiermee nog net iets meer eiwit mee te geven.

Wanneer ik de Koolhydraat Arme en Eiwitrijke Kerststol eet?

Voor mij hoort spijsbrood / kerstbrood echt bij de kerst. Dit is voor mij persoonlijk echt een recept voor net na de sint / net voor de kerst.

Zoals gezegd is niet iedereen binnen het huishouden het hier mee eens, en mag dit recept wel vaker op het menu voorkomen.

Wat ik voor de eerlijkheid bij dit recept moet vermelden is dat dat dit brood binnen enkele dagen spontaan is verdwenen / opgegeten – Het wordt echter meer gezien als “een ander soort lekker brood” waardoor de “echte” kerstbroden er in een gelijk nog steeds naast wordt gegeten.

Voor mij persoonlijk is dit echter niet het geval en is dit mijn go-to kerststol voor en tijdens de feestdagen.

Beoordeling Recept

  • (4.5 /5)
  • 3 Beoordeling

, , ,

Gerelateerde Recepten