Mijn Havermout Pannenkoeken Recept

Het verhaal achter ‘mijn’ havermout pannenkoeken recept?

Volgende week ga ik Body & Fit pannenkoeken mix proberen. Hierdoor leek het mij een goed idee om deze week eerst het recept te delen van de pannenkoeken die ik nu altijd eet (omdat ik onbewust denk ze met elkaar te gaan vergelijken). Het verhaal achter ‘mijn’ havermout pannenkoeken recept is eigenlijk redelijk kort. In de basis zijn bijna alle havermout pannenkoek recepten namelijk ongeveer gelijk.

De ingrediënten bestaan meestal uit;

  • Havermout (logisch)
  • Melk
  • (Ei)wit.

* Soms wordt de melk vervangen door amandel, kokos of soja melk (wat bij dit recept ook mogelijk is) en/of wordt een deel van de havermout vervangen door meel.

Toen ik begon met het havermout pannenkoeken bakken. Ben ik ze iedere keer op een andere manier gaan maken. Een beetje havermout erbij de keer erop weer eraf etc. Uiteindelijk is dit mijn favoriete havermout pannenkoeken recept geworden, en bak ik ze alweer een tijd lang op deze manier.

De reden waarom, ik ze op deze manier het lekkerst vindt komt doordat de pannenkoeken door de hoeveelheid havermout stevig blijven, en door het bakpoeder toch weer een beetje luchtig blijven.

Wanneer ik de havermout pannenkoeken eet?

Ik gebruik dit havermout pannenkoeken recept minstens eens per week. Dit is een beetje gekomen doordat wij de gewoonte hadden een keer per week als avondeten, brood te eten. Tijdens mijn ‘zandloper uitprobeer’ moment van vorig jaar moest ik hier een vervanger voor zoeken. Deze vervanger is voor toen dit recept geworden.

Inmiddels eet ik alweer een hele tijd brood. Doordat ik pannenkoeken (vooral met hartig beleg) eigenlijk lekkerder vind als brood, is het moment dat wij weer ‘brood als avondeten’ gingen eten niet meer terug gekomen.

Ik zelf vind deze pannenkoeken heel erg lekker wanneer ze belegd zijn met een klein laagje tomatenpuree en kruiden. Daarboven op doe ik vervolgens sla en iets zoals bijvoorbeeld gerookte kip. Wanneer ik zin heb in iets zoets (en ook dat is best regelmatig) dan vind ik hiervoor de walden farms pancake syrup echt ideaal.

Beoordeling Recept

  • (3.5 /5)
  • 2 Beoordeling

Gerelateerde Recepten