Pompoen Yoghurt Brood

Het verhaal achter het Pompoen Yoghurt Brood / Cake recept?

Dit recept is ontstaan doordat ik opzoek ben naar een alternatief voor het niet zelf bedachte Whey Cupcake recept. Yoghurt leek mij een leuke kwark vervanger (en zoals bij ieder recept… het pak liep tegen de houdbaarheidsdatum aan).

Na een wat geëxperimenteer kwam ik tot dit recept gekomen. Helaas blijkt dit recept niet het antwoord in mijn “vervang” zoektocht. In combinatie met de pompoen is dit recept thuis echter wel heel erg goed in de smaak gevallen (opvallend genoeg – de cupcakes niet) dit komt met name doordat het een iets  de iets compactere structuur heeft dan andere recepten.

Het eindresultaat is eigenlijk geen brood, maar het is ook geen cake, thuis heeft het de naam Brood-Cake gekregen -en door de enthousiaste reacties van ook de viste – weet ik zeker dat het in de toekomst vaker op tafel zal staan.

Wanneer ik het Pompoen Yoghurt Brood / Cake eet?

Door de toevoeging van eiwitpoeder heeft dit recept net een iets hoger eiwit percentage dan ‘normaal’ cake of brood. Toch is het niet echt een proteine recept te noemen. Het recept heeft echter wel een aantal andere pluspunt namelijk;

  • Visite en Koffie Collega blijken het lekker te vinden.
  • Gedeeld door 12 bevat een plakje minder dan 50 calorieën.
  • Het is een ideaal recept (met name in kleinere verhoudingen) om restjes yoghurt en pompoen toch nog op tijd op te maken.

Beoordeling Recept

  • (5 /5)
  • 2 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten