Proteine Caramel Softijs

Frozen Yoghurt – Proteine Caramel Softijs

Het verhaal achter dit Frozen Yoghurt – Proteine Caramel Softijs recept?

Ondanks dat het ‘omhulsel’ anders doet vermoeden (het is nog lang geen Halloween) is dit recept speciaal bedoeld om nog even van de laatste (volgens de kalender) zomerdagen te genieten. Deze zomer stond voor mij in het teken van proteine ijskoffie, proteine milkshakes en heel veel andere luchtige zomerse eiwit recepten.

Net tegen het einde van de zomer kwam ik ineens tot de ontdekking dat ik een type recept totaal was vergeten te proberen namelijk; Zelf proteine ijs maken. Toen ik vervolgens tijdens een “Pinterest moment” een Halloween recept tegenkwam waarin een sinaasappel als vervanger van een pompoen fungeerde – Kon ik het niet laten beiden recept ideeën te combineren tot èèn nieuw ‘probeer’ recept.

Ook op het gebied van ingrediënten speelde toevalligheden de belangrijkste rol bij het bedenken van dit recept:

  • De mineola ontving ik gratis in de supermarkt als kennismakingsaanbieding (het vruchtvlees is niet voor dit recept gebruikt).
  • De magere Yoghurt stond op het moment de houdbaarheid datum te overschrijden.
  • Tijdens een aanbieding bij Body&Fit bestelde ik net iets teveel Walden Farm Stroop – En wist ik eigenlijk niet wat ik met de Caramel variant moest doen.
  • Ik heb altijd wel èèn variant Smart Proteine in huis – Chocolade Caramel was echter een “probeer zakje” en geen smaak waar ik zelf direct voor zou hebben gekozen.  

Al deze ingrediënten bleken samen (gecombineerd met een hoop geduld*) een prima proteine caramel softijs recept te vormen.

Wanneer ik Frozen Yoghurt – Proteine Caramel Softijs eet?

Wanneer je de mineola vervangt voor een stuk zomers fruit (bijv. sinaasappel) of gewoon gebruik maakt van een plastic bakje leent dit proteine caramel softijs recept zich erg goed voor zomerse verkoeling. In de herfstmaanden ga ik hier gebruikte variant met Halloween opnieuw proberen, in de decembermaand lijkt mij dit een erg goed basis recept voor een proteine softijs recept in sint of kerstsfeer.

*Aangezien ik niet beschik over een ijsmachine is het softijs gemaakt door heel lang te wachten en heel vaak te roeren. 

Beoordeling Recept

  • (5 /5)
  • 2 Beoordeling

, ,

Gerelateerde Recepten