Proteine Chocolade Brownie Taart – Valentijn

Het verhaal achter het Proteine Chocolade Brownie Taart Recept?

Opzoek naar ‘iets lekkers’ voor Valentijnsdag kwam ik al snel op het idee een Proteine Chocolade Brownie Taart te maken. Natuurlijk op de eerste plaats omdat Chocolade en Valentijn aanvoelen als een perfecte combinatie, maar daarnaast ook omdat mij een (klein) taartje van Chocolade Brownie Proteine mij persoonlijk heel erg lekker leek.

Mijn eerste versie van de Proteine Chocolade Brownie Taart was erg lekker, maar een beetje aan de saaie kant. Gelukkig heb ik altijd meerdere smaken whey in huis waardoor de whey/kwark vanille topping versie twee al snel een stuk vrolijker maakte. Voor de derde en laatste versie sneed ik het taartje door midden en besmeerde deze met MySyrup Chocolade stroop.

Proteine Chocolade Brownie Taart ook voor en na Valentijnsdag?

Het Proteine Chocolade Brownie Taart recept vind ik zelf erg passen bij Valentijnsdag, maar (zoals bij iedere taart) vind ik dit recept ook heel erg lekker op andere dagen. De ingrediënten voor dit recept zijn bedoeld voor een (klein) twee persoons taartje – wanneer dit recept voor een persoon gemaakt wordt zou ik persoonlijk de verhouding iets naar beneden bijstellen.

Proteine Chocolade Taart met een andere smaak?

De reden dat ik bij dit recept gekozen heb voor Chocolade Brownie Whey is omdat ik deze smaak zelf heel erg lekker vind. Natuurlijk is dit erg persoonlijk en zou dit recept (volgens mij) ook erg goed smaken met andere Chocolade Whey varianten.

Proteine Chocolade Brownie Taart met alleen eiwit?

Voor dit recept gebruikte ik een heel ei. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar vermoed dat dit recept bijna hetzelfde zal smaken wanneer er alleen eiwit aan het beslag wordt toegevoegd. Persoonlijk zou ik hiervoor wel iets meer eiwit toevoegen dan enkel het eiwit van één ei zodat de taart zijn volume behoud.

Beoordeling Recept

  • (4 /5)
  • 2 Beoordeling

, ,