Proteine pompoen brood recept

Proteine Pompoen Brood Recept

Het verhaal achter dit Proteine Pompoen Brood recept?

Dit Proteine Pompoen Brood Recept is ontstaan in aanloop naar Thanksgiving. Op Instagram en Twitter kwamen namelijk allerlei smakelijk uitziende pompoen taarten en broden voorbij. Nu had ik vorig jaar al een poging gewaagd een gezond pompoen brood recept te bedenken. Aangezien dat meer een cake was geworden, vond ik het tijd voor een nieuwe poging.

Is dit Proteine Pompoen Brood recept gezond?

Wanneer ik producten review dan kijk ik bijna als eerste naar ‘wat zit erin’ en ‘wat maakt het anders’. Wanneer ik diezelfde kritische blik op dit recept laat schijnen zou ik zeggen “nee gezond is het niet” – Er zitten bijvoorbeeld toch nog best een flink aantal koolhydraten in. Wanneer je dit recept echter vergelijkt met een traditioneel pompoen brood, dan wordt het een heel ander verhaal. Een ‘echt’ pompoen brood zit namelijk vol met vet, suiker en nog meer koolhydraten. Wanneer je dit proteine pompoen brood recept ziet als – alternatieve snack voor de feestdagen – dan is deze variant in ieder geval een heel stuk gezonder te noemen :-).

Wanneer ik het Proteine Pompoen Brood eet?

Dit proteine pompoen brood vind ik persoonlijk heel erg goed passen bij de feestdagen en de herfst/december periode. Zelfs wanneer je in dit recept de 2 optionele theelepels zoetstof toevoegt is het brood niet (te)zoet. In dit brood komt de smaak van pompoen daardoor heel erg duidelijk naar voren.

Doordat ik zelf heel erg houdt van de smaak van pompoen vind ik dit in dit recept een voordeel. Nu ben ik normaal juist een enorme liefhebber van zoet. Wanneer jouw voorkeur meer uitgaat naar zoet dan pompoen, dan is het bij dit recept echt aan te raden iets meer zoetstof (of suiker) toe te voegen.

Proteine Pompoen Brood recept aanpassingen

Ik maakte voor dit recept zelf even snel (een soort van) appelmoes. Hiervoor heb ik gekozen omdat ik altijd appels in huis heb en nooit appelmoes. Opzoek naar een snellere optie? Dan kun je in plaats hiervan natuurlijk normale appelmoes gebruiken.
Ook het broodmix in dit recept zou je vrij makkelijk kunnen vervangen. In dit geval vind ik het zelf op deze manier erg lekker, maar je zou bijv. een deel kunnen vervangen door pure oats of havermeel.

* Voor het eiwitpoeder in dit recept heb ik gekozen voor de smaak vanille – een goed alternatief hiervoor is bijvoorbeeld de smaak Maple Syrup.

Beoordeling Recept

  • (5 /5)
  • 2 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten