Ricotta Kipburgers uit de oven

Het verhaal achter het Ricotta Kipburgers uit de oven recept?

Wanneer ik iets lees over eten dat ik niet ken (misschien heel raar, maar ik had nog nooit van Ricotta gehoord) kan ik niet wachten om het eens te proeven (gelijk een van de redenen waarom ik ooit ruim 140 kilo woog). Toen ik op een aantal websites en in de Men’s Health artikelen las over Ricotta wist ik dat het niet lang zou duren voor het in mijn winkelwagen zou belanden.

Na een kleine hap ricotta wist ik een ding gelijk… dit vind ik echt niet lekker. Verrassend, aangezien ik iedere kaas soort (al is het officieel geen kaas) kan waarderen. Van brie tot Hüttenkäse en alles er naast, buiten en tussenin.
Ricotta heeft voor mij echter een soort van bittere en muffige smaak waar ik niets me dacht te kunnen (een gevoel wat bleef, zelfs nadat ik het bijna verdronk in de whey en smaakstoffen) tot ik een recept tegenkwam waar kruiden de smaak zou domineren.

Paneermeel, eiwit, Italiaanse kruiden – allemaal dingen die ik standaard in huis heb – de rest van de ingrediënten uit het originele recept niet – maar doordat ik deze burgers niet wilde frituren (alleen al omdat wij geen frituurpan hebben) leek mij daar wel een draai aan te geven.

Na het maken van deze Ricotta Kipburgers uit de oven had gemaakt weet ik een ding “op deze manier kan ik ricotta toch wel waarderen”

Wanneer ik Ricotta Kipburgers uit de oven eet?

De Ricotta en de kruiden geven de kipfilet een totaal andere smaak dan ‘gewoon weer kipfilet’ het krokante korstje van het eiwit en paneermeel geven het recept een echt burger gevoel. Ik vind het daarom erg lekker op een bolletje als vervanging van een hamburger. Ook in combinatie met een salade doet deze burger het erg goed en heb ik na het eten het gevoel echt even iets lekkers gegeten te hebben.

Beoordeling Recept

  • (5 /5)
  • 2 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten