Sinterklaas Taai Taai Eiwit Shake

Sinterklaas Taai Taai Eiwit Shake

Het verhaal achter het Sinterklaas Taai Taai Eiwit Shake recept?

Iedere Feestdag verdiend een eigen eiwit shake. Sinterklaas is dan misschien geen ‘vrije’ feestdag dag – sinterklaas avond is voor mensen toch echt een ‘feest’. Pakjesavond kan dan ook eigenlijk niet zonder een eigen eiwit shake. En dan natuurlijk een proteine shake in sint-style. Dit jaar leek het mij leuk idee om een proteine shake – geïnspireerd op een taai taai recept – te bedenken, maken en proeven. Speciaal voor de ‘liefhebbers van kruidige shakes’ deel ik het resultaat van dit experiment; Het recept voor een Sinterklaas Taai Taai Eiwit Shake.

Waarom geen ‘Speculaas’ in de Sinterklaas Eiwit Shake?

Wanneer ik (en ik vermoed niet ik alleen) denk aan sinterklaas denk ik eigenlijk direct aan speculaas. Een sinterklaas speculaas eiwit shake ligt dan ook het meest voor de hand. Nu leek mij een whey speculaas shake een heel goed idee, en dit was dan ook mijn eerste plan.

Dit plan heb ik uiteindelijk in de ‘koelkast’ gezet toen ik er achter kwam dat hier al een ‘kant en klare‘ variant van bestaat.

Belangrijk; Taai Taai Sint Shake – Alleen voor de Anijs liefhebber.

Wanneer je deze shake maakt zoals ik, dan gaat er (in verhouding) redelijk veel anijs kruiden in. De smaak van anijs is hierdoor echt aanwezig. Je moet hier dus ook echt houden.

Wanneer ik de Taai Taai Eiwit Shake eet/drink?

Deze eiwit shake is voornamelijk bedoeld als “shake voor tijdens de Sint”.

Ik zelf vind anijs echt heel erg lekker, wanneer jij dat ook vind, kan ik mij voorstellen dat deze shake ook bij jou vaker voorbij kan/mag komen. Dat gezegd hebbende is dit voor mij (ondanks dat ik anijs en deze shake erg lekker vind) geen “shake voor iedere dag”.
Hier is de anijs dan weer net iets ‘te’ aanwezig – iets wat ik na de feestdagen iets minder weet te waarderen.

Beoordeling Recept

  • (4 /5)
  • 2 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten