Slow Cooker Havergrutten

Het verhaal achter het Slow Cooker Havergrutten recept?

Zoals ik bij een eerder havermout pompoen recept al schreef; ‘Havermout is (bijna) een verslaving voor mij. Jaren lang at ik voornamelijk ‘gewone’ havermout (met name) doordat dit overal gemakkelijk en goedkoop verkrijgbaar was.

De havermout trend heeft hier echter verandering in gebracht. De vertrouwde havermout is nog steeds te koop, maar inmiddels zijn er veel meer soorten havermout aan ons Nederlandse winkel assortiment toegevoegd.

Sinds de zomer van 2015 zijn zelfs de geliefde “Steel Cut Oats” alias “Havergrutten” in Nederland verkrijgbaar, waardoor het ontbijten (en bakken) met havermout ineens een hele nieuwe dimensie heeft gekregen.

Havergrutten recepten (wanneer je ze zoekt onder Steel Cut Oats) zijn er in ontelbare variaties. Het recept dat ik maakte is afgeleid van de manier waarop ik ‘normaal’ mijn havermout eet. Voor mij is dit recept nieuw, maar op internet ongetwijfeld al talloze keren gepubliceerd. Door dat ik erg van dit recept kan genieten, kan ik het echter niet laten het (nogmaals) te delen.

Slow Cooker 

Niet alleen havermout/havergrutten zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Ook de slow cooker (zij het in mindere mate) is sinds een aantal jaar bezig aan een opmars.

De slow cooker (in het kort een elektrische pan waarin je gerechten op een heel lage temperatuur kunt stoven, sudderen, koken) is een vast onderdeel in bijna iedere Engelse en Amerikaanse keuken, waardoor het niet verwonderlijk is, dat het aantal slow cooker recepten op internet eindeloos groot is.

Pas sinds kort beschik ik zelf over een Slow Cooker. en doordat steel cut oats a.k.a havergrutten sinds kort in Nederland verkrijgbaar zijn, is het voor mij ineens mogelijk geworden een veel groter deel van de ‘internet’ recepten te bereiden. Omdat ik zo benieuwd was hoe mijn recept zou smaken kon ik ook (bijna letterlijk) niet wachten om mijn eerste snelle/langzame* haver grutten ontbijt te proeven.

Het voorbereiden van een slow cooker recept is ‘snel’ de bereiding duurt ‘lang’ – wanneer je het recept de avond ervoor maakt staat het de volgende dag als een “snel” ontbijt voor je klaar staan. 

Wanneer ik de Slow Cooker Havergrutten eet?

Dit havergrutten recept is voor mij echt een ontbijt recept welke mij niet snel zal vervelen. De slow cook tijd zorgt er voor dat je het de avond ervoor moet voorbereiden (wat ook bij overnight oats het geval is), maar zorgt ervoor dat je in de ochtend niet veel meer hoeft te doen.

Havergrutten zorgen voor net iets meer ‘bite’ waardoor het toch weer net even anders smaakt dan havermout pap. Beiden vind ik erg lekker, dus varieer ik inmiddels tussen deze (en meerdere) varianten.

Beoordeling Recept

  • (4.3 /5)
  • 50 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten