Thanksgiving – Cranberry Apple Protein Shake

Het verhaal achter het Cranberry Apple Protein Shake recept?

Een feestdag staat of valt met een bijzondere maaltijd. In de Thanksgiving traditie horen bij deze dag recepten met kalkoen, pompoen, zoete aardappelen en cranberry’s. Om deze dag (een beetje) mee te vieren, leek het mij leuk een eigen proteine shake samen te stellen waarin minimaal 1 thanksgiving ingrediënt verwerkt is. Voor een shake leek cranberry’s mij de meest logische keuze. Het resultaat is dit; Cranberry Apple Protein Shake recept geworden.

Thanksgiving, helaas een feestdag die niet in Nederland gevierd wordt. Helaas omdat; A. Er nooit genoeg feestdagen kunnen zijn, en B omdat; thanksgiving (vergelijkbaar met kerst) in het teken staat van heerlijk ‘bijzonder’ eten. Ook de gedachte achter thanksgiving (het dankbaar zijn gedeelte) heeft natuurlijk iets heel moois – ik pleit er dan ook graag voor deze feestdag ook in Nederland te claimen. Misschien onder de naam als “dankje-dag of iets soortgelijks 🙂 “.

Cranberry Apple Protein Shake – Welke whey?

Op het moment dat ik de foto’s maakte voor dit Cranberry Apple Protein Shake recept, gebruikte ik Whey Vanille. Erg lekker en absoluut niets mis mee.
Toen ik het recept een dag later opnieuw maakte (ik test een recept altijd minimaal twee keer voor ik hem durf te plaatsen) gebruikte ik in plaats van vanille; Body&Fit Bosvruchten Milkshake – Ik persoonlijk kies heel snel voor vanille, maar voor deze shake maak ik een uitzondering en raad ik Bosvruchten Whey aan.

Cranberry Apple Protein Shake – Welke cranberry’s?

Ik gebruikte voor het maken van deze shake de “AH Doosjevol cranberries” uit het diepvriesvak (deze week in de bonus)*. Deze cranberry’s vind ik persoonlijk het makkelijkst doordat ze heel lang goed blijven & en gelijk bijdragen aan het ‘ijs’ gevoel welke past bij deze shake.

Wanneer ik de Cranberry Apple Protein Shake eet/drink?

Het Cranberry Apple Protein Shake recept is bedacht als Thanksgiving recept. De (grote) hoeveelheid ijsblokjes in combinatie met (bevroren) cranberries, maakt dat deze shake ook heel erg goed past bij de lente en (warme) zomer maanden.

*Ik heb totaal geen connectie met de AH, ik verdien dus niets aan deze ‘reclame’ boodschap – toch kan ik het niet laten nogmaals te vermelden dat de cranberry’s (en al het andere diepvriesfruit) tot 29 november 2015 onderdeel zijn van de bonusaanbiedingen.

Beoordeling Recept

  • (5 /5)
  • 2 Beoordeling

, ,

Gerelateerde Recepten