Whey Muffins – Vanille Peer Pinda

Het verhaal achter het Whey Muffins recept?

Het Whey Muffins recept is ontstaan doordat ik een eiwit cupcake wilde maken voor een vriendin die erg gek is op peer. Nadat ik eenmaal was gestart met het bereiden van het recept leek het mij ineens een smakelijk idee een aantal pinda’s aan het recept toe te voegen. In eerste instantie was het mijn idee om ‘gewoon’ vanille toe te voegen aan het recept, maar bedacht mij dat zij onlangs was gestart met fitness en onlangs zelf om een proteine recept had gevraagd.

Dit alles bij elkaar maakte dat ik het recept wat ik wilde maken een andere draai heb gegeven. Doordat deze cakejes geen topping hebben, en door de toevoegingen minder luchtig zijn, leek mij bij dit recept muffins een betere beschrijving dan cupcakes.

Wanneer ik de Whey Muffins eet?

Op de eerste plaats vind ik deze muffins met name heel erg lekker. Ik ben zelf geen grote liefhebber van peer, maar in dit recept vind ik ze zelfs heel erg lekker. Op de tweede plaats zijn de muffins erg geschikt om nog net even iets meer vet binnen te krijgen (iets wat bij mij een uitdaging blijft) en de eiwit inname iets te verhogen.

Ik heb deze whey muffins zelf een aantal keer als snelle lunch gegeten. Maar als je voedingsplan het toelaat zijn ze ook erg geschikt als lekkere snack of toetje.

Als laatste vind ik de Whey Muffins erg goed passen bij de tijd van het jaar – ze horen niet echt bij sinterklaas & niet echt bij kerst – maar in mijn beleving passen zij daardoor juist tijdens en rond beide feestdagen.

Beoordeling Recept

  • (4 /5)
  • 2 Beoordeling

,

Gerelateerde Recepten