BCAA Bodyguard

Review | BCAA Bodyguard – Muscle Concepts

Review : BCAA Bodyguard van Muscle Concepts

Eerder dit jaar ontving ik van Muscle Concepts het aanbod een aantal van hun producten te testen. Hierdoor kon ik (met veel plezier) hun whey proteïne met spirulina en Muscle Concepts Total Recovery uitproberen. Vandaag was het de beurt aan de laatst toegestuurde sample; De BCAA Bodyguard. BCAA’s gebruikte ik tot op heden alleen maar in pil vorm, waardoor ik erg benieuwd was hoe ik deze in een shake/meng product zou ervaren. 

“BCAA Bodyguard is fris en licht van smaak. Het betreft een lichte citroen smaak wat je kunt vergelijken als fris citroen water. BCAA bodyguard is ook ideaal om koud te serveren. Zet een BCAA Bodyguard shake eventjes in de koelkast en serveer “citroen water” dat werkelijk ook nog eens spieropbouw stimulerend en spierafbraak tegen gaat.” – Muscle Concepts

De reden waarom ik BCAA Bodyguard wilde proberen:

BCAA’s is een verzameling van drie aminozuren, leucine, isoleucine en valine. Wetenschappers hebben ontdekt dat BCAA’s de eiwit-synthese in werking zetten, de afgifte van insuline stimuleren en spierafbraak kunnen voorkomen.

Natuurlijk is ook hier het meest voorspelbare antwoord op deze vraag “ik mocht het testen”. Daarnaast vroeg ik mij af of BCAA in een meng product een bepaalde eigen smaak zou hebben. Bij creatine dacht ik namelijk altijd dat dit het geval was, tot ik er onlangs tijdens het testen van de Total recovery achterkwam dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. 

BCAA Bodyguard wat kun je ermee?

Optie 1: Meng 10 gram BCAA Bodyguard (1 bolle maatschep van 10 gram) met 300 milliliter water voor of direct na de training / wedstrijd. Optie 2: Meng 10 gram BCAA Bodyguard met 600-900 milliliter water en drink dit tijdens de training / wedstrijd – Muscle Concepts

BCAA’s worden niet door ons lichaam zelf aangemaakt. Dit betekent dat je BCAA’s altijd via voeding of supplementen moet binnenkrijgen. BCAA Bodyguard is een van de beschikbare supplementen die je hiervoor zou kunnen gebruiken.

Google of zoek je in sport(supplement) winkels naar een BCAA supplement dan wordt je al snel overweldigd door het grote aanbod. Opzich heel erg prettig, maar bijna ieder van deze supplementen is weer net een tikje anders en onderscheid zichzelf vaak door een of meerdere toevoegingen. Het toevoegen van iets unieks is ook van toepassing op de BCAA Bodyguard. Zo heeft Muscle Concepts ervoor gekozen om onder andere magnesium, vitamine C, L-citrulline malaat, L-glutamine en vitamine B6 toe te voegen.

Een nadeel van de verschillende toevoegingen is dat dit het iets lastiger maakt om BCAA producten een op een met elkaar te vergelijken. Ieder BCAA heeft daardoor namelijk iets unieks. Aan de andere kant is dit nadeel natuurlijk ook direct het voordeel doordat deze unieke toevoegingen ervoor zorgen dat je een BCAA supplement kunt uitkiezen die het beste bij je wensen past.

Wat mij tijdens het vergelijken van BCAA supplementen opviel was dat veel fabrikanten geen precieze voedingswaarde op het etiket zetten, althans niet wanneer het de hoeveelheid aminozuren betreft. Een beetje onhandig aangezien het daar juist om gaat. In het geval van Muscle Concepts is dit gelukkig niet van toepassing en is het etiket hier (een stuk) helder(der) in. 

bcaa-bodyguard-voedingswaarde

Review | BCAA Bodyguard – smaak en geur.

BCAA Bodyguard de geur: is licht citroen achtig. Een niet vervelende geur die eigenlijk niet direct opvalt. Wat mij wel opviel was dat het ergens ook een beetje zoet ruikt. Mij viel dit op doordat ik het niet direct echt zoet vond smaken.

BCAA Bodyguard de smaak:  Tja, ook deze is citroen achtig. Zoals altijd is smaak heel erg persoonlijk. In dit geval betekende dat voor mij dat deze smaak niet echt bij mij past. De smaak is lichtzoetig en citroenachtig – een combinatie die ik persoonlijk niet echt super lekker vind. Praktisch gezien is dit niet storend doordat je het snel op kunt drinken, maar zorgt ervoor dat ik dit product minder snel zou bestellen. Dit was een beetje tegen mijn verwachting in aangezien ik het smaakloze creatine supplement van muscle concepts juist enorm kon waarderen door de verborgen smaak 🙂

Review | BCAA Bodyguard – Prijs

De prijs van € 28,50 per 500 gram (50 x gebruik):

Voor het eerst vind ik de prijs een lastig punt. Zwart/wit gezegd is BCAA Bodyguard zeker niet het goedkoopste BCAA product op de markt. Doordat ieder product echter unieke toevoegingen heeft, is deze vergelijk iets minder zwart/wit niet echt te maken. Persoonlijk vind ik de prijs voor een goed product, wanneer deze wat toevoegingen betreft past bij je persoonlijke wensen, goed te doen. Voor mij zelf is de smaak van citroen het grootste obstakel. Hierdoor ben ik persoonlijk (iets) minder snel geneigd het product zelf opnieuw te bestellen.


* Deze door mij geteste sample heb ik gratis mogen ontvangen, maar ik ontvang geen vergoeding voor het schrijven of plaatsen van deze Review. De door mij gedeelde mening is dan ook volledig van mezelf en niet beïnvloed door de leverancier.

,

Reageren is niet (meer) mogelijk.