Eiwitbrood Mix

Review | Body & Fit – Eiwitbrood Mix

Review | Body & Fit – Eiwitbrood Mix

Eiwitrijk en koolhydraat arm brood, vol gezonde voedingsvezels en Omega 3 – dat is kort samengevat de omschrijving van het Eiwitbrood Mix van Body & Fit. Ik vond dit goed klinken, en weet inmiddels dat ik het brood ook goed vind smaken. Het brood heeft wel een aantal voors en tegens – De tegens weerhielden mij er in ieder geval niet van het vaker te bestellen.

Review | Smart Eiwitbrood Mix – Algemeen

De reden waarom ik het wilde proberen:

Doordat ik aan het begin van dit jaar benieuwd was hoe “zandloper” proof ik zelf zou zijn. Heb ik (onder anderen) het eten van brood een paar maanden afgezworen. Geen brood, geen probleem, tot dat ik èèn maand voor mijn vakantie bedacht ‘geen brood’ tijdens de vakantie in Frankrijk – dat gaat mij niet gelukkig maken.

Na een paar maanden ‘brood-vrij’ wilde ik niet direct volledig omslaan, dus zocht ik een gezond ‘overbruggingsbrood’ – na het lezen van de beschrijving bij het Eiwitbrood Mix van Body & Fit, leek mij dit een goed begin ‘terug’ naar brood.

Het eiwitbrood bakken:

Om direct de ‘tegens’ achter de rug te hebben – het eiwitbrood is heel makkelijk volgens de beschrijving te bakken, maar dan wordt het (bij mij) wel een klein, heel erg compact, broodje. Nadat ik mijn eerste eiwitbrood bakte (netjes volgens de beschrijving) heb ik een aantal keer gecontroleerd of ik het wel goed had gedaan. Het brood was namelijk een stuk minder gerezen dan ik had verwacht.

Mijn oplossing:

Na nog twee keer een eiwitbrood volgens de beschrijving te bakken besloot ik:

“Het gaat mij niet lukken dit brood goed te bakken zolang ik de beschrijving volg”.

Sinds dat moment voeg ik, voor het kneden, een beetje gist toe aan de mix. Ook heb ik ontdekt dat (nogmaals bij mij) het brood een stukje luchtiger/hoger wordt wanneer je het deeg (na de eerste 60 min) voor een tweede keer doorkneed en laat rijzen.

Natuurlijk is het persoonlijk, maar ik vind het brood hierna echt nog een stuk lekkerder.

Meer mogelijk met het eiwitbrood mix:

Doordat het brood gemaakt met de mix ‘gewoon’ brood is – gebruik ik de eiwitbrood mix ook op andere momenten waarop je normaal broodmix zou gebruiken. Zelf gebruik(te) ik de mix onder anderen voor het maken van muesli en kerstbrood.

Eiwit(Kerst)Brood
Eiwit(Muesli)brood

Review | Eiwitbrood Mix – Smaak en Geur

Hoe ruikt het?

Denk aan “heel donker vers meergranen brood”. Ik vind de geur het meeste lijken op de grote verse broden bij de bakker. Een geur die ikzelf echt heel erg lekker vind ruiken, zeker wanneer deze op zondag ochtend het huis vult.

Hoe smaakt het?

Ook de smaak doet mij denken aan “heel donker vers meergranen brood” – het is (ook als ik het op mijn manier bak) een erg stevig broodje. Ik kan mij voorstellen dat iemand die gewend is witbrood te eten – dit brood misschien net een te grote overgang zal vinden. Natuurlijk heeft compact brood wel een aantal voordelen;

 • Het voedt enorm dus je eet minder (prettig voor wie wil afvallen)
 • Het geeft geen ruimte voor een enorme lading beleg
 • Bij soep of salade heeft het brood iets weg van stokbrood

De nadelen zijn eigenlijk hetzelfde lijstje, maar dan omgekeerd wanneer je hier niet naar opzoek bent 🙂

Review | Eiwitbrood Mix – Prijs

De prijs van  € 4,90:

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik producten al snel ‘aan de dure kant vind’ – dat gezegd hebbende – dat vind ik niet van de prijs van het eiwitbrood mix.

De prijs van € 4,90*  voor vier broden die smaken naar “echt donker vers brood” in combinatie met de “Eiwit, Calorie en Koolhydraat voordelen” maakt dat ik de mix gewoon goed geprijsd vind.

*Body & Fit heeft regelmatig aanbiedingen en acties, waardoor ik het eiwitbrood mix ook al een aantal keren goedkoper heb gekocht. 


** Deze Body & Fit Eiwitbrood Mix is niet gratis aan mij verzonden, ook ontving ik geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

Eiwitbrood Mix

8.9

Prijs

9.5/10

Geur

9.0/10

Smaak

9.0/10

Formaat Bereid

8.0/10

Pros

 • Ook voor ander brood geschikt
 • De geur
 • De smaak
 • De voedingswaarden

Cons

 • Erg compact

,

Een reactie op Review | Body & Fit – Eiwitbrood Mix

 1. Toyah 3 april 2020 at 12:53 #

  Beetje aan de late kant wellicht… maar als je het brood kneedt met de mixer en deeghaken, wordt het brood veel luchtiger! ,