Smart Protein Appeltaart Mix VP

Review | Body & Fit – Smart Protein Appeltaart Mix

Review | Body & Fit – Smart Protein Appeltaart Mix

Gisteren was en vierde ik mijn verjaardag. Ik vond dit het perfecte moment om de Body & Fit – Smart Protein Appeltaart Mix te proberen/proeven. Omdat ik ook voor de visite een appeltaart wilde bakken, en eigenlijk geen idee had hoe de Protein appeltaart zou smaken, maakte ik 2 appeltaarten. Een ‘gewone’ en een ‘smart’ appeltaart. Verrassend genoeg vielen bij de viste (waaronder een heel eerlijk neefje van negen) beiden varianten even goed in de smaak. 

Review | Smart Protein Appeltaart Mix – Algemeen

De reden waarom ik het wilde proberen:

De officiële omschrijving:

Smart Protein Appeltaart mix is high protein en low carb. Door het hoge eiwitgehalte krijg je al een verzadigd gevoel van één appeltaart punt. Doordat hij ook nog eens low carb is, krijg je niet in één keer een hele grote hoeveelheid suiker binnen, hierdoor kun je een suikerdip voorkomen en heb je ook niet de neiging om de taart in één keer op te eten.

De omschrijving geeft direct aan waarom ik deze appeltaart mix een keer wilde proberen. Gewone appeltaart mix zit inderdaad boordevol suiker (en ondanks dat het mijn verjaardag was) waardoor ik er toch altijd net iets minder van kan genieten.

De appeltaart bakken:

Het bakken van deze appeltaart is bijna compleet te vergelijken met het bakken van een ‘normale’ appeltaart mix. Doordat ik beiden varianten tegelijk maakten, en de verschillen in bereiding zo klein, koste het meer moeite om de bereidingswijze uit elkaar te houden dan dat er verschil tussen zaten.

Wat mij opviel tijdens het bakken was dat er ook aan de Smart Appeltaart suiker toegevoegd moet worden. Ik had dit zelf iets te beperkt in huis gehaald (en de bereidingswijze vooraf niet goed gelezen) waardoor ik de suiker vervangen heb met zoetstof.

Review | Smart Protein Appeltaart Mix – Smaak en Geur

De Geur:

De appeltaart rook tijdens het bakken en daarna net zo goed en smakelijk als de ‘echte’. Ik bakte beiden varianten niet even groot – wanneer ik dit wel had gedaan dan zou het kleurverschil (de Body&Fit taart is iets donkerder van kleur) de enigste manier zijn geweest om de taarten uit elkaar te houden.

De Smaak:

De Smart Protein appeltaart taart smaakte oprecht echt super goed. Hij deeg was iets krokanter, wat volgens mij komt doordat hij wordt bereid met kokosolie in plaats van boter. De beschrijving klopt daarnaast volledig – Een smart punt vult inderdaad een stuk meer.

Voor de viste maakte ik de gewone appeltaart, achteraf had ik mijzelf die moeite kunnen besparen. De Body&Fit taart viel minstens net zo goed in de smaak. Op de vraag of hij heel anders smaakte, was het antwoord “ja, maar niet minder lekker”, zelfs mijn neefje van negen die iets echt niet eet als hij het niet lekker vind, heeft zelfs om een tweede stukje gevraagd.

De donkere kleur, de krokantere smaak en het volle gevoel (wat je echt zit na het eten van een punt van deze taart) verklaarde volgens mij waarom de vraag die ik een aantal keer kreeg namelijk; Of deze taart gemaakt was met volkoren bloem?

Review | Smart Protein Appeltaart Mix – Prijs

De prijs van  € 3,75:

De reden dat ik de prijs geen tien heb gegeven is niet omdat deze taart het geld niet waard is.

Ik zou mij echter kunnen voorstellen dat niet iedereen de € 3,75 die ik betaalde (weet niet zeker of dit tijdens een aanbieding was) in vergelijking staat tot een ‘huismerk’ supermarkt mix van hooguit èèn euro.

Voor wie aan de andere kant, net als ik, gewend is geraakt aan het feit dat gezonder eten (helaas) nu eenmaal een stuk duurder is, zal de prijs waarschijnlijk iets minder opvallen.


* Deze Smart Protein Appeltaart Mix is niet gratis aan mij verzonden en ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

Eiwitbrood Mix

9.8

Smaak

10.0/10

Geur

10.0/10

Prijs

9.5/10

Pros

  • Smaak
  • Geur

Cons

  • Geen

,

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie