ultra fine oats review

Review | Body & Fit – Ultra Fine Oats

Review | Ultra Fine Oats

Havermout is (in ieder geval op dit moment) nog steeds trending. Het aantal recepten op basis van havermout of havermeel neemt hierdoor nog altijd toe. Vaak staat bij een recept met havermeel vermeld dat je havermeel kunt maken door havermout in een bonenmaler, blender of keukenmachine fijn te malen. Nu is dit inderdaad een hele goede manier, maar heeft een aantal nadelen zoals bijv. extra afwas. Om deze nadelen te vermijden zijn Ultra Fine Oats een uitkomst. Het is gemalen, dus klaar voor gebruik, en je kunt er letterlijk van alles mee maken. 

Ultra Fine Oats zijn natuurlijke, pure en complexe hoogwaardige koolhydraten. Zeer fijn gemalen haver. Het is een premium bron van gezonde complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor iedere sporter. De complexe koolhydraten uit Ultra Fine Oats worden zeer goed en gelijkmatig opgenomen door het lichaam en leveren langdurig energie aan je lichaam.

De reden waarom ik de ultra fine oats wilde proberen:

De eerste keer dat ik ultra fine oats bestelde deed ik dat eigenlijk zonder goede reden. Ik vind (bijna) alle soorten havermout lekker, dus wanneer er iets (voor mij) nieuw is, wil ik het altijd erg graag proberen. Eenmaal geproefd/geprobeerd vielen de ultra fine oats bij mij zo goed in de smaak, waardoor ze sindsdien een vast onderdeel van mijn ‘te bestellen’ producten zijn geworden.

Ultra Fine Oats wat kun je er mee?

De Oats zijn voor een hoop gerechten/recepten heel erg geschikt. De complete lijst opsommen maakt deze review te lang om te lezen, dus in plaats daarvan een kleinere opsomming van de manier waarop ik de ultra fine oats het meest gebruik:

  • Als vervanger van havermout/havermeel in havermout pannenkoek beslag.
  • Als ‘havermout’ in (bijna) alle havermout muffin recepten op deze site.
  • Een schepje door een proteine shake om hem dikker te maken – of meerdere schepjes om de shake als ontbijt vervanger te gebruiken.
  • Als havermout vervanger voor een havermoutbrood.
  • Om dunne kwark (sommige kwark merken lijken af en toe te waterig) iets steviger en voedzamer te maken.

Ultra Fine Oats
Ultra Fine Oats verpakking

Review | Ultra Fine Oats – Smaak en Geur

Hoe smaakt en ruikt het?

De Ultra Fine Oats hebben niet echt een opvallende geur. Ik vind het zelf een beetje ruiken naar ‘meergranen tarwebloem’ (nog meer nog eigenlijk dan naar supermarkt havermout). De smaak is iets vergelijkbaar met ‘zelfgemalen havermout’ – iets minder sterk dan “gewone” havermout, maar op de achtergrond nog steeds wel aanwezig. Een voordeel hiervan is dat de smaak niet overheersend is – handig wanneer je het bijvoorbeeld gebruikt voor brood of pannenkoeken beslag.

Review | Ultra Fine Oats – Prijs

De prijs van € 2,90:

€ 2,90 – is de normale prijs van de ultra fine oats – tijdens aanbiedingsperiode’s gaat hier ‘vaak’ 1 euro vanaf. Uitgaande van de normale prijs – vind ik het geen duur product.

Of deze prijs ‘standaard is’  ligt er een beetje aan met welke havermout je de fine oats prijs vergelijkt. Supermarkten verkopen vaak een (eigenhuis) merk havermout met een prijs van €0,40 per 500 gram havermout. Wanneer je hiervan twee zakken zelf zou malen, kun je ‘zelf gemalen’ fine oats al voor €0,80- per kilo zelf maken. Mij lijkt dat niet echt een prettige optie (alleen al  door het schoonmaak werk), maar er zijn dus goedkopere opties te bedenken.


* De Ultra Fine Oats zijn niet gratis aan mij verzonden / Ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

Ultra Fine Oats

8.3

Gemakkelijk te gebruiken

10.0/10

Smaak

8.0/10

Prijs

7.0/10

Pros

 • Makkelijk in veel recepten
 • Vult goed

Cons

 • (Mogelijk) de prijs

, ,

Een reactie op Review | Body & Fit – Ultra Fine Oats

 1. Manuel 23 november 2018 at 19:57 #

  In een emmer van BF en een staafmixer heb je totaal geen afwas!