Review GOT7 Flavor Drops

Review | Bodylab – GOT7 Flavor Drops

GOT7 Flavor Drops zijn super zoette smaakstoffen die je kunt gebruiken om bijv. een shake, kwark, yoghurt of ander recept, van een smaakje te voorzien. De GOT7 Flavor Drops maken onderdeel uit van, het afgelopen jaar sterk toegenomen, aanbod calorie, koolhydraat, vet en suiker vrije smaakstoffen. Ondanks dat deze Flavor Drops niet de eerste of de nieuwste zijn binnen dit aanbod, is het GOT7 toch gelukt om zichzelf van de rest te onderscheiden. Wat dit product anders maakt is de intensiteit van de smaak. Deze is in vergelijking tot de concurrentie namelijk enorm sterk en super zoet, maar wanneer goed gedoseerd, ook echt heel erg lekker.

Review | Bodylab – GOT7 Flavor Drops – Algemeen

De reden waarom ik het wilde proberen:

Ik ben erg gek op de smaak van marsepein. Toen ik ontdekte dat GOT7 een marsepein variant in het assortiment had, was de keuze om deze te bestellen dan ook al snel gemaakt. Ook de andere smaken waar je uit kunt kiezen spraken mij erg aan, en dan met name de smaken die je bij andere smaakstoffen niet snel tegenkomt zoals bijv. de smaken Cheesecake, stracciatella en de eerder genoemde smaak van marsepein. Bij de smaken Acai Berry en KiBa kan ik mij nu nog vrij weinig voorstellen, maar misschien dat ik deze in de toekomst alleen al om die reden een keertje uit zal gaan proberen.

*Om het uit te proberen koos ik voor de smaken; Marsepein en Cheesecake

Review | GOT7 Flavor Drops – Smaak en Geur

Hoe ruikt het?

Zoet, zelfs zo zoet dat het lastig is om iets vergelijkbaars te verzinnen om deze smaak mee te vergelijken. Het ruikt naast, heel zoet, ook heel sterk naar de gekozen smaak. Deze extreem zoete geur komt, wat bij andere smaakstoffen minder het geval is, ook erg overeen met hoe het smaakt.

Hoe smaakt het?

Dat het echt heel erg lekker smaakt, lijkt niet echt een logisch vervolg op het bovenstaande. Toch kan ik de (met name marsepein variant) heel erg aanbevelen. Marsepein smaakt ook echt naar (hele) zoete marsepein.
Heel belangrijk om te vermelden bij de GOT7 Flavor Drops is dat de smaak echt heel erg afhankelijk is van de dosering. Waar je bij vergelijkbare producten wel eens een drupje teveel kunt toevoegen zonder dat het storend is, is een drupje teveel bij deze smaakstof ook echt teveel. Schiet je een keer per ongeluk een paar drupjes uit… dan is, bijvoorbeeld kwark, direct zo zoet geworden dat het niet meer te eten is.

Hoewel bovenstaande heel negatief klinkt is, is dat in praktijk eigenlijk niet het geval. Deze flesjes zijn (zeker in vergelijking tot andere merken) namelijk best duur. Doordat je er echt maar zo weinig van nodig hebt, gaan deze flesjes in verhouding echter veel langer mee.

* De smaak cheesecake vond ik persoonlijk niet zo een succes maar, zoals altijd, is smaak heel persoonlijk.

Wat kun je er (nog meer) mee doen?

Net als bij andere smaakstoffen (zoals bijv. de MyProtein FlavDrops) kun je ook deze smaaktstoffen voor talloze recepten gebruiken, wat ik met de marsepein smaakstof ook in praktijk echt heb gedaan. Om een idee te geven, ik heb deze smaakstoffen onder anderen voor gebruikt om:
Een smaakloze Whey shake van een smaak te voorzien
Protein Fluff een smaak te geven
Proteine kwark taart mee te maken

Review | GOT7 Flavor Drops – Prijs

De prijs van € 7,90 (zonder korting of aanbieding):

In vergelijking tot andere merken zijn de GOT7 Flavor Drops theoretisch gezien gewoon echt wel prijzig te noemen. Ik weet zelf door de hoge prijs ook zeker dat ik ze, wanneer de smaak marsepein er niet was geweest, zeker niet zou hebben besteld.

Het feit dat 1 of 2 drupjes gelijk staat aan een enorme dosis smaak, maakt de prijs echter alweer een heel stuk beter te behappen. Zelf heb ik ontdekt dat ik met deze flesjes ongeveer twee keer zolang doe als met die van andere merken. Met die gedachte in het achterhoofd, vind ik ze de prijs ook echt wel waard.

Review | GOT7 Flavor Drops – Ga ik ze vaker bestellen?

Ja, ik weet zeker dat ik ze vaker ga bestellen, maar dan wel met name de marsepein smaak. De cheesecake variant vond ik persoonlijk niet echt enorm lekker, maar dat kan ook aan mijn verwachting hebben gelegen. Het feit dat zij, voornamelijk, bijzondere smaken aanbieden maakt het voor mij daarnaast een beetje dubbel. Een de ene kant was dat namelijk exact mijn reden om ze te bestellen, maar aan de andere kant is het, wanneer je opzoek bent naar een ‘standaard’ smaak hierdoor weer nodig om (ook) een ander merk te bestellen.


* De GOT7 Flavor Drops smaakstoffen zijn niet gratis aan mij verzonden en, ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

, ,

Een reactie op Review | Bodylab – GOT7 Flavor Drops

  1. Marco 7 februari 2018 at 14:38 #

    De smaak marsepein is een hele tijd weg geweest. Ik ontdek net na het lezen van dit bericht dat deze smaak nu weer terug is 🙂 Marsepein en Kokos zijn mijn favoriet dus ik ga direct bestellen.