Review | Caloriearme Saus & Dressing(s) - Bodylab24

Review | Caloriearme Saus & Dressing(s) – Bodylab24

Review | Caloriearme Saus & Dressing(s) – Bodylab24

Mijn ervaring met caloriearme saus & dressing was, tot nu toe, altijd in enkele woorden samen te vatten; “Klinkt goed, smaakt slecht”. Dat het ook anders, beter en lekkerder kan, dat bewijzen de caloriearme saus & dressing van Bodylab. Onder hun eigen huismerk Bodylab24 verkopen zij 2 dressings en 1 saus die, door mijn eerdere ervaring met andere sausen tegen mijn verwachting in, wel goed smaken. Met name de BBQ saus stijgt ver boven de sauzen van de concurrenten uit. De Bodylab BQQ saus proeft namelijk niet alleen een stuk beter, maar is ook een heel stuk minder waterig als die van de concurrentie.

Ook de (met name caesar) dressing viel bij mij en mijn visite direct goed in de smaak. Wat ons het meeste opviel? Dat dit de enigste Caesar dressing die ook echt smaakt naar Caesar dressing.        

Review | Caloriearme Saus & Dressing(s) – Algemeen

De reden waarom ik het wilde proberen:

De reden waarom ik de caloriearme saus & dressing(s) van Bodylab graag een keer wilde proberen was simpel. Ik was al een tijdje opzoek naar een gezonder alternatief voor ‘normale’ saus en dressing, maar had deze tot nu toe nog niet kunnen vinden. Nu betekend dit niet dat ik alle caloriearme sauzen en dressings, die ik hiervoor heb geproefd, vreselijk vond smaken. Maar deze kwamen meestal niet veel verder dan ‘op zich wel te doen’ en waren vrijwel altijd ‘heel erg waterig’.

Stoppen met zoeken naar een beter alternatief leek mij nog iets te vroeg. Met name omdat ik tijdens mijn (vergelijkbare) zoektocht naar een goede caloriearme pannenkoeken stroop ook pas na lang zoeken een stroop vond die ik wel echt lekker vond.

Review | Caloriearme Saus & Dressing(s) – Smaak en Geur

Doordat dit bericht over twee verschillende dressings en één saus gaat. Leek het mij handig om dit onderdeel per ‘smaak/soort’ onder te verdelen.

De Smaak van de BodyLab24 BBQ Saus:

Is dit de saus van McDonald’s?

Zelf was ik direct fan van de BodyLab24 BBQ saus. Niet omdat ik de calorie arme BBQ sauzen van andere merken vreselijk vind, de meeste smaken namelijk zelfs erg goed wanneer je ze gebruikt als dressing in plaats van saus, maar omdat dit voor het eerst is dat een saus ook daadwerkelijk lijkt op een saus*.

Per toeval werden de saus en de dressings bezorgd op één dag dat ik eters op visite kreeg. Dus leek het mij een goed idee om ook hen mee te laten proeven. Ook hun reacties waren erg positief en lovend.

Wat ik persoonlijk de best passende en leukste reactie vond was de vraag; “Is dit de BBQ saus van McDonald’s?” Deze vraag snapte ik, na het proeven, volledig. Deze saus doet namelijk ook mij erg denken aan (een herinnering uit een ver verleden van) exact die saus.

*Toegegeven, ook deze saus is iets dunner dan ‘echte’ BBQ saus – maar ondanks dat heb je alsnog het idee dat het saus is.

De Smaak van de BodyLab24 Caessar Dressing:

Een vergelijkbare ervaring had ik tijdens het proeven van de Caessar dressing. Tijdens mijn zoektocht heb ik meerdere varianten uitgeprobeerd maar, ondanks dat ik er twee heb gevonden die best goed smaken, ik had nog geen variant gevonden die ook echt als Caessar dressing vond smaken.

Bij de Caessar Dressing van BodyLab vond ik deze smaak wel direct terug. Voor mij persoonlijk betekende dit dat ik de dressing direct goed geslaagd vind. Aangezien ik erg vaak sla/salade eten was dit bovendien de eerste fles die (in korte tijd) leeg was.

De Smaak van de BodyLab24 1000 Island Dressing:

Ook de 1000 Island dressing smaakt absoluut niet slecht. Toch moet ik direct toegeven dat ik deze niet direct aan mijn ‘favorieten lijst’ heb toegevoegd. Dit zegt overigens niet zoveel over deze dressing, maar komt eerder vanuit het feit dat ik 1000 Island dressing in het algemeen niet zo bijzonder lekker vind.

Deze dressing vergelijken met een ‘echte’ 1000 Island dressing vind ik daarom dan ook erg lastig. Vooral omdat ik de ‘echte’ variant jaren geleden voor het laatste heb geproefd.

Om dit onderdeel iets positiever af te sluiten: Mijn visite kon deze dressing wel enorm waarderen. Zij hebben de fles, na het proeven, dan ook met veel plezier mee naar huis genomen.

Review | Caloriearme Saus & Dressing(s) – Voedingswaarde

Anders dan bij eerdere reviews leek het mij een goed idee om in deze review ook even de voedingswaarde te benoemen. Een caloriearme saus & dressing koop je immers niet alleen voor de smaak, maar ook voor de voedingswaarde.

De voedingswaarde volgens het etiket: 

De BBQ Sauce van Bodylab24 Fit Foods is een lekkere barbecuesaus die suiker- en vetvrij is. Elke portie bevat 0,2g koolhydraten en 1 kcal. De belangrijkste ingrediënten van de BBQ Sauce zijn water, tomaat, azijn, azijn, en zout.

De 1000 Island Dressing van Bodylab24 Fit Foods is een lekkere vet- en suikervrije salade dressing. Elke portie bevat 0,2g koolhydraten en 1 kcal. De belangrijkste ingrediënten van de 1000 Islands Dressing zijn water, kruiden, specerijen, tomaat, ui, knoflook, en zout. De dressing is gezoet met zoetstof.

De Caesar Dressing van Bodylab24 Fit Foods, een erg lekkere dressing die vet- en suikervrij is. Elke portie bevat 0,1g koolhydraten en 1 kcal. De belangrijkste ingrediënten van de Caesar Dressing zijn water, kruiden, specerijen, azijn, ui, en zout. De dressing is gezoet met zoetstof.

Review | Caloriearme Saus & Dressing(s) – De Prijs

De prijs van € 3,99 per (265 ml) fles:

Net zoals bij ieder ander product welke minder calorieën, vet en/of koolhydraten bevat zijn ook deze dressings en saus duurder dan een ‘normale’ variant. Dit betekend dat ik ook, ondanks dat ik het in dit geval het geld zeker waard vind, deze sauzen niet direct als goedkoop zal bestempelen.

Toch zou ik nog wel graag willen benoemen dat je van deze saus (vergeleken met andere) minder nodig hebt, waardoor een fles automatisch langer mee gaat.


* De caloriearme saus & dressing(s) mocht ik gratis uitproberen. Ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht. Mijn mening is daardoor gelijk aan wanneer ik deze producten zelf zou hebben gekocht.

, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.