CBD Olie review

Review: CBD Olie – The CBD Company

Review: CBD Olie – The CBD Company

Toen ik onlangs een mail ontving van The CBD Company met de vraag of ik, voor een review op deze pagina, het leuk zou vinden een sample te ontvangen van hun CBD olie was ik niet alleen enthousiast, maar ook enorm verrast. Enthousiast omdat ik (ondanks de populariteit van CBD olie en de positieve verhalen) dit product nog niet zelf geprobeerd had. Verrast omdat ik CBD olie tot dat moment eigenlijk alleen maar linkte aan ‘pijnbestrijding’. En ik zelf de (wellicht logische) link tussen CBD en sporten / lijnen / fitness niet had gelegd.

5 minuten Googlen leerde mij dat deze link er inderdaad ‘gewoon’ is. En ontdekte ik tegelijk dat er zelfs een hoop redenen zijn om CBD als ondersteuning van een gezonde levensstijl te gebruiken. Welke redenen dat precies zijn en mijn wat mijn persoonlijke ervaring met deze CBD olie is? Dat deel ik graag via deze review.

“Alle producten die verkocht worden door The CBD Company zijn getest door onafhankelijke laboratoria. Dit geeft de consument de zekerheid dat alle producten van The CBD Company van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. – The CBD Company”

Review | CBD Olie (algemeen) in het kort:

CBD (cannabidiol) is een natuurlijk extract uit de hennepplant waarvan gedacht wordt dat deze een positieve invloed heeft op de werking en gezondheid van het menselijke lichaam. Deze gedachte komt voort uit de vele positieve ervaringen die mensen merkten na het innemen van CBD. Enkele voorbeelden van deze positieve ervaringen zijn onder andere dat:

  • Mensen merkten dat hoofdpijn klachten afnemen.
  • Mensen merkten dat slaapproblemen na het gebruik van CBD verminderde.

Ondanks de vele positieve veranderingen die mensen ervaren na het gebruik van CBD is de werking van CBD nog niet (voldoende) medisch onderzocht. Deze onderzoeken vinden op dit moment wel plaats, maar de resultaten zijn nog niet in het stadium waarop de werking van CBD medisch gezien kan worden erkent of ontkracht.

De Inspectie van de Gezondheidszorg heeft bepaald dat gedurende de onderzoeken naar de werking, CBD-olie wel onder strikte voorwaarden verkocht mag worden. Een belangrijk voorbeeld van deze voorwaarde is dat CBD olie uitsluitend als voedingssupplement verkocht mag worden en absoluut niet mag worden voorzien van medische claims of beloften. Daarnaast moet het absoluut onmogelijk zijn om van CBD olie high te worden en is het niet toegestaan dat de olie meer dan 0,05% THC bevat.

Review | CBD als ondersteuning bij een sportieve levensstijl:

Let op: Bij deze review vind ik het extra belangrijk om te vermelden dat ik geen arts ben en ik onderstaande informatie heb gevonden op sites die ik betrouwbaar vind. Of deze site ook echt betrouwbaar zijn? Dat is helaas (doordat ik niet beschik over medische kennis) puur een persoonlijke aanname. De gezondheidsvoordelen die worden geclaimd zijn dus slechts gebaseerd op internet informatie en mijn persoonlijke ervaring. Bij twijfel raad ik dan ook iedereen aan contact op de nemen met een (huis)arts.

Doordat CBD een positieve invloed kan hebben op bijna alle processen in ons lichaam, is de lijst met argumenten om het te gaan gebruiken letterlijk eindeloos. Van migraine tot angststoornissen en van eet tot gewrichtsproblemen, bijna voor iedereen probleem lijkt CBD een ondersteunde oplossing te zijn.

In een poging om deze review leesbaar en on-topic te houden benoem ik hieronder een aantal redenen waarom het gebruik van CBD ondersteuning kan bieden bij het opbouwen of behouden van een gezonde levensstijl:

Een betere nachtrust door CBD olie

De laatste jaren is duidelijk geworden dat een goede nachtrust bedraagt aan de opbouw en het behoud van spieren. Slecht slapen zorgt er namelijk niet alleen voor dat je minder energie hebt om te sporten, maar bijvoorbeeld ool dat je sneller geneigd bent om meer of vaker te eten.

Hoe helpt CBD olie? Een van de meest gehoorde effecten van CBD olie is dat deze een rustgevend en ontspannend kan hebben wat een positieve uitwerking kan hebben in de strijd tegen je slaapproblemen.

Makkelijker afvallen door CBD olie te gebruiken

Je grootste vijand tijdens het afvallen of cutten? Voor een hele hoop mensen is het antwoord op deze vraag; Honger of trek. En dan bedoelen zij vaak niet ‘een beetje honger ’, maar honger die je in zo een mate achtervolgt dat je er ‘s nachts wakker van wordt.

Hoe helpt CBD olie tijdens het afvallen? In tegenstelling tot THC welke bekend staat om zijn eetlust opwekkende werking, is een vaak gehoord effect van CBD olie dat deze de eetlust (tijdelijk) onderdrukt. Je behoefte om te eten neemt door CBD olie dus (even) af. Hierdoor wordt het makkelijker om een ‘snack attack’ te vermijden.

CBD als wapen tegen stress hormonen

Stress en stress hormonen zijn (afhankelijk van de situatie) zowel vriend als vijand. In positieve zin helpen hormonen (waaronder cortisol en adrenaline) ervoor dat wij direct kunnen reageren op (levensbedreigende) stress situaties door ons pijlsnel van energie te voorzien en onze innerlijke ‘vecht of vluchtmodus modus’ te activeren.

Duurt stress echter te lang? Of is jouw stressniveau hoog, maar heeft vechten of vluchten geen zin (bijvoorbeeld wanneer de stress veroorzaakt wordt door een vervelende collega)? Dan kunnen stresshormonen juist een vervelende invloed hebben op je hormoonbalans, omdat het je testosteron verlaagd (wat nodig is voor spieropbouw) en cortisol verhoogt (wat de opbouw van onnodige vet reserves kan veroorzaken).

Hoe helpt CBD olie tegen stressklachten? Een van de meest bekende toepassingen van CBD-olie is ter verlichting van stress- en angst klachten. Voor een hoop mensen is CBD-Olie de oplossing om rustig te worden en te blijven in periodes van stress. Minder stress betekent minder stresshormonen – dus ook minder last van de negatieve gevolgen van een verkeerde hormoonbalans.
The CBD Company

Review | Extra gezondheids voordelen van de CBD olie van The CBD Company

De CBD olie van The CBD Company bevat naast de ‘standaard’ CBD Olie bestanddelen als extra toevoeging ook vitamine B12. Door deze toevoeging ervaar je naast de CBD voordelen ook de voordelen die een vitamine B12 supplement met zich meebrengt waaronder:

Een verbeterde energiestofwisseling. Vitamine B12 heeft een positieve invloed op je energiestofwisseling. Dit komt omdat het helpt bij het vrijmaken van energie uit eiwitten, koolhydraten en vetten.

Minder last van vermoeidheid. Vitamine B12 helpt vermoeidheid te verminderen en draagt op die manier op een positieve manier bij aan een fit gevoel.

Minder last van een dip. Een gebrek aan vitamine B12 verhoogt de kans op depressiviteit en gevoelens van neerslachtigheid. Een Vitamine B12 supplement voorkomt een vitamine b12 tekort.

The CBD Company

Review | CBD olie van The CBD Company – Mijn persoonlijke ervaring

Voor het schrijven van deze review heb ik 2 weken lang 15 druppels CBD olie van The CBD Company ingenomen. Doordat ik zelf geen specifiek probleem hoopte op te lossen met de olie (zoals bijvoorbeeld het verminderen van pijn) kan ik geen antwoord geven of het werkt voor doel A maar bijvoorbeeld niet voor doel B. In plaats daarvan bespreek ik graag welke van eerder genoemde voordelen ik wel of niet heb ervaren.

Verbetering nachtrust?

In een eerdere review heb ik al eens geschreven over mijn ‘slaapproblemen’. Ondanks dat ik de druppels niet gebruikte met het doel hier verbetering in aan te brengen. Hoopte ik dat natuurlijk (na het lezen van de CBD olie voordelen) wel.

Helaas. Bij mij (b)leek CBD olie vrij weinig invloed te hebben op mijn nachtrust en zag ik geen opvallende verbetering op dit gebied in de periode dat ik de olie heb getest.

Minder last van vermoeidheid?

De CBD druppels verbeterde mijn slaappatroon dus niet. Hierdoor ging ik er automatisch van uit dat het geen effect zou hebben op mijn energieniveau.

Toch wel? Ondanks dat ik tijdens het testen niet beter sliep – merkte ik na een aantal dagen dat ik mezelf (ongeveer 30 min na het innemen) minder moe voelde. Dit merkte ik vooral op de momenten dat ik dacht geen puf meer te hebben om iets te doen. Want dan merkte ik ineens dat iets doen toch (makkelijker) blijkt te lukken.

Minder stress klachten?

Doordat ik in het algemeen vrij weinig hinder van stress problemen ervaar kan ik geen oordeel geven of CBD olie hier bij mij een positieve invloed op heeft. Wat ik wel kan zeggen is dat de druppels het makkelijker maakte om te ontspannen en ‘alles’ even los te laten.

Het effect dat ik merkte? Het voelde of ik iets makkelijker/sneller in staat was om, na bijv. een werkdag, te ontspannen.

Minder honger?

Wat mij het meeste opgevallen is tijdens het testen is het effect dat CBD olie heeft op mijn eetlust. Wat extra goed merkbaar was aangezien ik tegelijkertijd ook een nieuw dieet/voedingsschema aan het uitproberen was.

Het effect dat ik merkte? – Ongeveer een uur nadat ik de druppels in nam voelde ik dat mijn eetlust merkbaar afnam. Als voorbeeld neem ik de dagen dat ik rond elf uur al begon af te tellen tot de lunch. Wanneer ik op die dagen de druppels in nam om 11.00 dan nam mijn eetlust vrij snel af. Het is het zelfs een aantal keer voorgekomen dat ik pas rond 14.00 ontdekte dat ik nog niet had geluncht.

Review | CBD olie van The CBD Company – Prijs

De prijs van € 19,94 per flesje van 10 ml. Dit is de standaard prijs, dus hierin is geen rekening gehouden met eventuele korting of aanbiedingsacties:

De prijs beoordelen vond ik heel erg lastig aangezien ik zelf nog geen andere varianten geprobeerd of gekocht heb. Omdat ik er wel graag iets over wilde zeggen ben ik even opzoek gegaan naar vergelijkingsmateriaal. Zo ontdekte ik dat het A. Veel duurder kan en B. er ook goedkopere varianten verkocht worden – bijvoorbeeld de CBD-olie van BodyLab (bevat ook vitamine B12), of de kruidvat (maar die bevat iets minder CBD en geen B12).

“Je vind bij The CBD Company uitsluitend natuurlijke producten, vrij van chemicaliën.
Om jou zo goed mogelijk te informeren over de kwaliteit, tonen wij bij elk product een officieel en onafhankelijk testrapport. Zo kunnen wij jou keer op keer de beste kwaliteit garanderen.”

Hoewel ik niet kan inschatten, aangezien dit bij beiden niet vermeld staat, zou dit prijsverschil kunnen komen doordat het anders wordt gemaakt en/of minder wordt gecontroleerd. Zoals in het citaat te lezen is kun je bij The CBD Company altijd het meest recente testonderzoek vinden en is de CBD-olie van The CBD Company vrij van chemicaliën.

Update: Reactie van The CBD Company

Na aanleiding van mijn reactie omtrent de iets hogere prijs ontving ik vanuit The CBD Company de volgende reactie:

Onze CBD producten zijn iets duurder, dit komt mede omdat wij additionele aandacht besteden aan keuringen en certificaten. Omdat indien wij zelf CBD olie zouden kopen, wij zouden opteren voor een gecertificeerd product. De gehele productie geschied bij ons namelijk onder GMP en HACCP certificering. Dit zijn erkende keurmerken die de kwaliteit waarborgen. Ook wanneer het aankomt op de productie, wordt dit constant begeleid en gemonitord door erkende apothekers. Kortom, wij doen er alles aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Of jij persoonlijk hierdoor iets meer over hebt voor dit product is natuurlijk persoonlijk. Ik zelf vind de controleerbaarheid en de productie zonder chemicaliën wel een prettige gedachte. En persoonlijk kan ik dan ook prima leven met het prijsverschil.

Review | CBD olie van The CBD Company – Ga ik het vaker bestellen?

Of ik de olie ‘altijd in huis zal hebben’, dat durf ik nog niet met volle zekerheid te zeggen. Wat ik wel met volle overtuiging durf te zeggen is dat ik deze CBD olie absoluut ga bestellen. En dan met name op de momenten dat ik minder wil eten om gewicht te verliezen. Voor mij werkt deze olie namelijk enorm goed als eetlustremmer wat het verliezen van gewicht een heel stuk makkelijker maakt.

Een reactie op Review: CBD Olie – The CBD Company

  1. John 27 december 2019 at 02:33 #

    Wat een slecht bedrijf. Pretenderen advies op maat te geven en te reageren op vragen.

    Meerdere mails gestuurd en nooit reactie mogen ontvangen. Heb hier helaas al cbd olie gekocht, is ook gelijk laatste keer.
    Zoek nu bedrijf die wel advies geeft