Review Creapure Tasty Tabs

Review | Creapure Tasty Tabs van Body & Fit

Review : Creapure Tasty Tabs van Body & Fit

Creapure Tasty Tabs zijn snoepjes met creatine. Een ideaal product voor wie (net als ik) niet erg gesteld is op de smaak van creatine poeder. Ieder snoepje bevat 1 gr Creapure® Creatine, waardoor de (vaak) aanbevolen hoeveelheid van 3-5 mg per dag, al met drie snoepjes te bereiken is. De belangrijkste vraag in deze review is natuurlijk; “Smaken ze lekker” (Spoiler; “Ja). Daarnaast is natuurlijk ook de prijs en de overige ingrediënten onderdeel van deze review.

“Met Creapure® creatine weet je het zeker. De allerbeste creatine. Creapure® Creatine wordt geproduceerd door AlzChem Trostberg GmbH. Dit bedrijf garandeert de meest zuivere Creatine wereldwijd verkrijgbaar. Elke batch Creapure® creatine wordt getest op zuiverheid en kwaliteit..” – Body & Fit

De reden waarom ik de Creapure Tasty Tabs wilde proberen:

Een van de belangrijkste redenen waarom ik de creatine tasty tabs graag wilde proberen is gelijk aan de reden waarom ik eerder Total Recovery van Muscle Concepts wilde uitproberen. Deze reden is dat de meeste creatine supplementen (voor mijn gevoel) ongeacht de smaak (of smaakloos) een beetje weeïge van smaken.

Met uitzondering van Total Recovery vind ik eigenlijk alle creatine poeders (bij gebrek aan een beter woord) vies. Creatine in een snoepje klonk voor mij om die reden dan ook erg verleidelijk. Daarnaast leek creatine in snoepvorm mij ook wel gemakkelijk. Je hoeft hierdoor namelijk niet te shaken/mixen/blenden, wat soms best een uitkomst kan zijn.

Creapure Tasty Tabs wat kun je ermee?

Creatine verbetert de prestaties van de spieren tijdens sterke kortdurende krachtsinspanningen, en is stimuleert spiergroei en vetvrije spiermassa. Het NOC*NSF geeft aan dat team- en krachtsporters baat kunnen hebben bij creatinesuppletie. Ongeveer 80% van alle sporters heeft voordeel bij creatine-inname, 20% ondervindt geen effect – Bron Wikipedia

Met Creapure Tasty Tabs kun je jouw creatine niveau verhogen, wanneer jij deze niet (of niet voldoende) binnen krijgt via jouw voeding. Het verhogen van je creatine niveau gaat met deze Tabs erg gemakkelijk, je hoeft namelijk voor 1 mg slechts een snoepje op te eten.

Deze snoepjes zelf zijn erg handig, zeker wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Ze zijn kant en klaar voor gebruik, dus je kunt ze op ieder moment direct gebruiken.

Review | Creapure Tasty Tabs – Smaak

Bij creatine supplementen vind ik de smaak altijd een erg belangrijk punt. Voornamelijk omdat ik, zoals ik eerder aangaf, deze normaal niet vind smaken. In het geval van de Tasty Tabs is dat zeker niet het geval. De snoepjes hebben een milde zoete smaak (al ben ik een enorme zoet liefhebber, dus misschien zijn ze veel zoeter dan ik denk) en smaken ook echt naar fruit snoepjes. Persoonlijk zou ik zelfs zover willen gaan dat ik ze lekker kan noemen.

Deze smaak blijft overigens niet hangen, iets wat ik persoonlijk een voordeel vind aangezien je soms supplementen hebt die je ook een uur later nog proeft.

Review | Creapure Tasty Tabs – Voor en nadelen

Voordelen Creapure Tasty Tabs;

Het grootste voordeel vind ik de smaak, deze is erg prettig en verveeld zelfs na 180 snoepjes mij persoonlijk niet. Als tweede grote voordeel zie ik zelf het gemak. Je hoeft namelijk alleen het snoepje maar op te eten, wat ik tijdens de vakantie echt als een uitkomst heb ervaren.

Het feit dat ieder snoepje 1 gram creatine bevat vind ik zowel een voor als een nadeel. Het voordeel is dat je erg makkelijk de aanbevolen aantal gram binnen kunt krijgen (zonder iets af te hoeven meten/wegen). Een nadeel is het echter ook aangezien je voor bijv. 5 gram creatine 5 snoepjes moet eten.

Nadelen Creapure Tasty Tabs;

3 Tabs bevatten samen 23 kcal en 5,3 gram suiker. Omdat ze ook daadwerkelijk als een snoepjes proeven, valt dit eigenlijk best wel mee. Toch vind ik dat ik het als nadeel moet benoemen, aangezien er een hoop creatine supplementen zijn waarbij het aantal kcal en grammen suiker opvallend lager ligt.

Review | Creapure Tasty Tabs – Prijs

De prijs van € 12,50 per 180 snoepjes:

Over de prijs van de Creapure Tasty Tabs van Body & Fit kan ik redelijk kort zijn; “Het is gewoon echt niet duur”. 180 tabs staat gelijk aan 60 dagen lang 3 gram creatine per dag. Volgens mij is dit in verhouding tot andere supplementen oprecht goedkoop. Doordat ik ze ook nog eens lekker vind, vind ik deze prijs, voor mezelf, helemaal te rechtvaardigen.

Review | Creapure Tasty Tabs – Ga ik ze vaker kopen?

Bij deze introduceer ik een nieuw punt binnen mijn reviews; “zal ik ze vaker kopen”. De reden hiervoor is dat ik steeds vaker vergelijkbare producten van verschillende fabrikanten uitprobeer.

In het geval van de creatine Tasty Tabs kan ik dat met (onder voorwaarde) “Ja” beantwoorden. De voorwaarde voor mij is dat ik ze vaker zal kopen in de winter periode, omdat dan een paar calorieën en een paar gram suiker extra mij dan niet zo heel erg veel uitmaken.

Doordat ik in de lente / zomer periode vrij (te) extreem oplet met wat en hoeveel ik eet, en ik in die periode enorm op voedingswaarde verhoudingen let, denk ik dat ik ze dan iets minder snel zal bestellen.

Dit gezegd hebbende, in de zomer tijdens de vakantie maak ik, gezien het gemak, hier direct weer een uitzondering op.


* De Body en Fit Creapure Tasty Tabs zijn niet gratis aan mij verzonden en ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

,

Reageren is niet (meer) mogelijk.