MyProtein MySyrup Review

Review | MyProtein MySyrup

Review | MyProtein MySyrup

Nu ik alweer een tijdje geleden verslaafd raakte aan de Walden Farms Pancake Syrup’s ben ik extra oplettend (en altijd opzoek) naar vergelijkbare stropen van andere fabrikanten. Blij verrast was ik daardoor dan ook toen ik tot de ontdekking kwam dat MyProtein vergelijkbare “calorie loze” stropen in haar assortiment heeft onder de naam MySyrup. Vergelijken is voor mij op dit moment niet helemaal mogelijk (voor de afwisseling heb ik bij het bestellen voor andere smaken gekozen) toch kan ik globaal melden dat ik zo erg op elkaar vind lijken. Aangezien ik de stropen van Walden Farms echt super lekker vind, is dat in dit geval een heel groot pluspunt.   

Review | MyProtein MySyrup

De reden waarom ik het wilde proberen:

De reden dat ik de MySyrup siropen wilde proberen was eigenlijk dezelfde als bij de Walden Farms varianten namelijk “zoet beleg/stroop zonder calorieën, koolhydraten of vet, hoe fijn zou is dat”. Het gegeven dat ik de Walden Farms versies (bijna) dagelijks gebruik, maakt dat ik het “uittesten” van de MySyrup varianten niet lang kon inhouden.

Nadat ik meerdere versies/varianten van de MySyrup geproefd heb loop ik tegen een (voor mij) nieuw probleem aan – beiden zijn echt heel erg lekker, waardoor een keuze maken tussen beiden haast niet te doen is.

Review | MyProtein MySyrup

Doordat ik in dit bericht over drie verschillende siropen schrijf, leek het mij goed om dit onderdeel per ‘syrup’ onder te verdelen.

De Smaak en Geur van de MyProtein MySyrup Butterscotch Syrup:

De smaak en geur van de MySyrup Butterscotch Syrup deed mij direct denken aan de ouderwetse(? want niet meer verkrijgbare) Butterschotch pannenkoeken schenkstroop. Doordat deze smaak zo herkenbaar proeft viel hij bij mij thuis direct goed in de smaak. De stroop is niet heel erg dik (net als bij de WaldenFarms varianten) maar dit maakt hem direct erg goed smeerbaar.

De Butterscotch Syrup vind ik erg lekker voorop een pannenkoek. Daarnaast gebruik ik deze siroop ook heel af en toe ook op brood of door de yoghurt.  

De Smaak en Geur van de MyProtein MySyrup Maple Syrup:

De MySyrup Maple Syrup is mijn minst favoriete versie uit de drie varianten die ik heb geprobeerd. Dit betekend totaal niet dat de smaak niet lekker is, maar komt meer door het feit dat ik het een smaak vind die ik iets minder snel ergens mee zal combineren. Ook de MySyrup Maple Syrup is niet te zoet waardoor de smaak niet door zoetheid verloren gaat.

De Maple Syrup past prima bij de smaak van pannenkoek. Daarnaast vind ik deze variant heel erg lekker wanneer deze is vermengd met een Pumpkin Protein Milkshake.

De Smaak en Geur van de MyProtein MySyrup BleuBerry Syrup:

De smaak variant die mij het minst lekker leek en waarover ik getwijfeld heb of ik hem mee zou bestellen, is mijn absolute favoriete versie van de MySyrup stropen geworden. Ik vind de smaak erg lijken op die van jam. Hierdoor ben ik deze siroop bijna direct gaan gebruiken als ‘jam vervanger’. Net als de andere stropen is ook deze variant erg dun. Dit maakt dat de textuur eigenlijk totaal niet op jam lijkt. Toch vind ik dit van de smaak wel enorm dus neem ik de ‘erg smeerbare’ textuur graag voor lief.

* Tot nu toe heb ik alleen de hierboven genoemde smaken geproefd – MyProtein verkoopt naast deze smaken ook nog de smaken Chocolate en Raspberry.

Review | MyProtein MySyrup – Prijs

De prijs van  € 5,49:

De prijs van de MySyrup is totaal niet ‘goedkoop’ te noemen – maar ook bij deze stropen kan ik eerlijk zeggen dat ik ze het geld volledig waard vind. De flessen zijn iets duurder dan de Walden Farms varianten (zelfs wanneer je de extra inhoud mee berekend) waardoor ik niet volledig over zal stappen op deze versies. Met elkaar afgewisseld ga ik ze echter wel zeker vaker bestellen.

Review | MyProtein MySyrup – Houdbaarheid

Na het openen van de fles blijft de MyProtein MySyrup’s 4 weken houdbaar in de koelkast. Dit is praktisch gezien ruim voldoende tijd om een fles leeg te krijgen. Ik maakte echter de fout meerdere smaken tegelijktijdig te openen waardoor ik (tot mijn grote teleurstelling) de flessen niet op tijd helemaal leeg wist te maken. Om andere dezelfde teleurstelling te besparen leek het mij goed dit even als toevoeging te vermelden.


* De MyProtein MySyrup’s zijn niet gratis aan mij verzonden en ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

MyProtein MySyrup

9.1

Smaak

10.0/10

Geur

10.0/10

Prijs

9.5/10

Houdbaarheid

7.0/10

Pros

  • Smaak
  • Veelzijdigheid

Cons

  • Houdbaarheid
  • Prijs

,

Reageren is niet (meer) mogelijk.