Protein kruidnoten Body & Fit

Review | Protein Kruidnoten – Body en Fit

Review : Protein Kruidnoten – Body en Fit

Protein Kruidnoten. Het klinkt als ‘De ideale oplossing voor de kruidnoot liefhebber die de overheerlijke november/december verleidingen niet kan weerstaan’. Voor een deel is dit ook inderdaad het geval. Deze kruidnoten sluiten (beter) aan op een bewuste levensstijl. Helaas blijven kruidnoten (tja) kruidnoten waardoor ook proteine kruidnoten nog steeds (een hoop) voedingswaarde bevatten die fanatieke lijners en sporters wellicht liever niet terug zien in hun voedingsschema. 

Review : Body en Fit Protein Kruidnoten

De reden waarom ik het wilde proberen:

Eigenlijk ben ik zelf geen enorme kruidnoot of pepernoot liefhebber. Ik vind een paar kruidnoten altijd wel lekker, maar ik kan ook rustig een jaartje zonder deze kruidige noten. Doordat ik echter verslaafd ben aan koekkruiden en (sinds vorig jaar) ook aan de whey smaak speculaas – kon ik het niet laten deze zoete sint traktatie eens te proberen. Door mijn gebrek aan ‘kruidnoot’ kennis heb ik voor deze review de hulp ingeschakeld van mijn zus (en haar kinderen) om zo ook de mening van ware kruidnoot fanaten mee te kunnen nemen in deze review.

Review | Body en Fit Protein Kruidnoten – Smaak en Geur

De geur van de Body en Fit Protein Kruidnoten is top. Wanneer je de zak opent ruik je direct de vertrouwde geur van kruidnoten. Deze geur bracht ons direct in de Sinterklaas stemming, dus wat betreft de geur scoren de Body en Fit Protein Kruidnoten direct heel hoog.

De smaak van de Body en Fit Protein Kruidnoten is ook erg goed. Ikzelf vond de smaak ‘gewoon de smaak van kruidnoten’. Mijn mede kruidnoot testers vonden ze iets ‘kruidiger van smaak’, maar nog steeds erg lekker. Wat opviel was dat wij de Protein Kruidnoten allemaal iets vetter vonden smaken dan andere kruidnoten. Dit bleek na het lezen van het label niet zo gek. In vergelijking met de kruidnoten van AH bevatten de protein Kruidnoten per 100 gram bijna 13 gram meer vet.

Ondanks deze wat ‘vollere’ smaak vielen de kruidnoten bij ons allemaal direct in de smaak. De kruidnoten zijn groot, smaken lekker en vullen (waarschijnlijk door het hoge percentage eiwitten) erg goed. Met name het laatste punt is best belangrijk; doordat deze kruidnoten zo snel een vol gevoel geven eet je er automatisch gelijk minder van.

Review | Body en Fit Protein Kruidnoten – Voedingswaarde

De Body en Fit Protein Kruidnoten maken doen hun naam inderdaad eer aan. In verhouding tot de kruidnoten van de AH bevatten deze noten per 100 gram (ruim) 21 gram meer eiwitten. Deze kruidnoten kennen daarnaast nog meer voedingsvoordelen, zo bevatten deze kruidnoten in dezelfde vergelijking 30 gram minder suikers en 39 gram minder koolhydraten.

Wat eerder al opviel was is het vetpercentage van de Protein Kruidnoten. Ondanks dat deze kruidnoten gebakken zijn met kokosolie (een voordeel wat steeds in twijfel wordt getrokken door voedingsdeskundige), blijft de toename van 13 gram vet per 100 gram kruidnoten best een opvallend punt.

Wat betreft calorieën liggen beiden varianten iets minder ver uit elkaar. De AH kruidnoten zijn met 455 kcal per 100 gram net iets meer “light” te noemen. Al zal dit verschil van 2 calorieën voor de meeste mensen verwaarloosbaar zijn.

Review | Body en Fit Protein Kruidnoten – Prijs

De prijs van  € 3,90 per 175 gram:

Tot op heden was mijn mening over de prijs redelijk standaard; ‘gezonde producten zijn nu eenmaal duurder’. Voor een deel is probeer ik deze gedachten ook in deze review vast te houden. Toch scoren deze kruidnoten voor mij wel iets lager op prijsniveau in vergelijking tot andere producten. Een zak AH kruidnoten kost namelijk niet meer dan € 1,25 per 500 gram – en verschil wat echt wel aan de hoge kant te noemen is. Vergelijk je de prijs met de kruidnoten van bijvoorbeeld de action dan is (ondanks de gezondere voedingswaarde) het verschil toch echt wel erg groot te noemen.

Review | Body en Fit Protein Kruidnoten – Conclusie

De Protein Kruidnoten zijn oprecht heel erg lekker. Persoonlijk vind ik ze iets te duur en geeft het hoge aantal eiwitten voor mij niet de doorslag om voortaan uitsluitend voor deze kruidnoten te kiezen. Om positief af te sluiten geloof ik echter dat er zeker een grote markt is voor deze kruidige koekjes (ze zijn echt redelijk groot). Het hoge percentage eiwitten en lage percentage koolhydraten maken ze namelijk (in mijn ogen) erg geschikt voor de sporters en lijners die heel erg bewust bezig zijn met deze percentages (maar die toch af en toe willen genieten van deze lekkere Sint klassieker).


* De Body en Fit Protein Kruidnoten zijn niet gratis aan mij verzonden en ik ontving geen vergoeding voor het schrijven van dit bericht.

,

Reageren is niet (meer) mogelijk.