Total Recovery Review

Review | Total Recovery – Muscle Concepts

Review : Total Recovery van Muscle Concepts

Nog niet zo lang geleden ontving ik van Muscle Concepts het aanbod een aantal van hun producten te testen. Als eerste heb ik (met veel plezier) hun whey proteïne met spirulina geprobeerd. Deze keer koos ik voor de Muscle Concepts Total Recovery. Om gelijk met de uitkomst te beginnen “ik vind dit echt een super product”. In deze review vertel ik dan ook graag iets over dit product en leg ik graag uit waarom ik zo enthousiast ben geworden van deze post-workout.

“Total Recovery is een microfijn en zuiver poeder dat snel en efficiënt door het lichaam wordt opgenomen. Total Recovery is de ideale post-workout dat de voordelen van creatine en glutamine combineert. Drink Total Recovery direct na de training als een complete combinatie voor spierherstel en het optimaliseren van de eiwitsynthese. Daarnaast wordt de hydratatie van spiercellen ondersteund voor een nóg beter herstel. Tevens minimaliseert de Vitamine C in Total Recovery de dip in het immuunsysteem en wordt direct het cortisol level verlaagt na een zware training!”

De reden waarom ik Total Recovery wilde proberen:

Natuurlijk is het meest voorspelbare antwoord op deze vraag in dit geval “ik mocht het testen”. Toch had ik nog een meer persoonlijkere reden waarom ik erg benieuwd was naar dit product namelijk; “Ik vond tot nu toe bijna alle vormen/versies van creatine supplementen vies”.

De reden is dat de meeste creatine supplementen (voor mijn gevoel) ongeacht de smaak (of smaakloos) een beetje weeïge van smaak zijn. Waar ik met Whey poeders altijd wel een manier weet te vinden om de smaak ‘een beetje op te leuken’ bleek mij dat bij creatine producten nooit te lukken. Met deze gedachte in het achterhoofd keek ik zowel uit als op tegen het proberen van dit product.

Total Recovery wat kun je ermee?

Total Recovery is een post-workout supplement die je makkelijk na het trainen mengt/shaked met 200 ml water. Waar je Whey poeders vaak ook kunt mengen met melk of kunt verwerken in een recept is dit met creatine (in mijn ervaring) niet het geval. Total Recovery is daardoor echt een drankje voor na het sporten.

Total Recovery onderscheid zichzelf van andere creatine poeders doordat het naast creatine ook glutamine en vitamine C bevat. Persoonlijk vond/vind ik het feit dat dit product vitamine C bevat erg handig doordat aan vitamine C een hoop gezondheidsvoordelen zijn toegeschreven. Nu de herfst weer is aangebroken vind ik met name de verbetering/instandhouding van de weerstand een belangrijk vitamine C voordeel.

Muscle Concepts raad aan om eenmaal per dag (na het sporten) 10 gram Total Recovery te mengen met 200 milliliter water.

Review | Total Recovery – smaak en geur.

Hoe smaakt en ruikt het?

Pas tijdens het schrijven van deze review bedacht ik mij dat ik, voor het eerst bij een nieuw product, niet heb gelet op de geur. De volgende keer dat ik Total Recovery gebruik zal ik hier dan ook extra aandacht aan besteden. Toch kan ik direct zeggen dat de geur mij niet is opgevallen, een goed teken aangezien een vervelende geur altijd wel direct opvalt.

De smaak van Total Recovery is een van de belangrijkste redenen waarom ik zo enthousiast ben geworden over dit product. Dit lijkt misschien een beetje vreemd (het is immers een smaakloos product) waardoor ik dit graag nader toelicht.

Zoals al in de intro te lezen is vind ik creatine producten vaak erg onsmakelijk. Hierdoor keek ik na het mengen met water niet direct uit naar het drinken van dit product. Nadat ik voorzichtig de eerste slok had genomen was mijn verbazing over mijn eigen reactie “hey dit smaakt eigenlijk gewoon echt lekker” dan ook erg groot. Wat mij opviel aan de smaak (naast dat ik het lekker vond) is het feit dat ik een ligt zoete fruit achtige smaak proefde.

Aangezien het om een smaakloos product gaat leek mij dat in eerste instantie best vreemd. Nadat ik kort twijfelde aan mijn eigen smaakpapillen bleek hier gelukkig een verklaring voor te zijn. In de Muscle Concepts beschrijving staat namelijk te lezen;

“De Total Recovery heeft geen smaak. Er is geen gebruik gemaakt van zoetstoffen, kleurstoffen of smaakaroma’s. Deze creatine blend is dus 100% puur. In de verte kun je een licht orange-achtig smaakje proeven. Dit is de vitamine-C die wij hierin hebben toegevoegd.”

De toevoeging van vitamine-C bleek de oorzaak van deze (in mijn menig erg lekkere) smaak. Ik kan mij voorstellen, gezien de beschrijving, dat deze smaak niet altijd te herkennen valt in deze post-workout. Ik ben dan ook erg benieuwd of ik bij de volgende keer dat ik dit product gebruik weer net zo enthousiast deze smaak terug weet te vinden.

Orange achtige smaak of niet, ik vond in de verste verte de weeïge smaak van vergelijkbare producten niet terug. Voor mij persoonlijk is echt een enorm belangrijk en positief punt. Doordat ik nu weet dat Total Recovery ‘gewoon’ lekker smaakt weet ik ook zeker dat ik dit product vaker zal gaan gebruiken.

Review | Total Recovery – Prijs

De prijs van € 25,50 per 500 gram (50 x gebruik):

Voor mij is de beoordeling van de prijs het lastigste onderdeel van deze review. Op de eerste plaats omdat iedere creatine/glutamine blend net even anders is, maar zeker ook doordat ik alle vergelijkbare producten tot nu toe niet lekker vond.

Praktisch gezien valt (na een kort online onderzoek) dit product wat betreft prijs een beetje in het midden segment. Total Recovery is niet het allergoedkoopste maar zeker ook niet het allerduurste product in het post-workout creatine segment. Doordat dit product echter het eerste creatine bevattende product is die ik smakelijk vind, maakt dat ik dit product de prijs meer dan waard vind.


* Deze door mij geteste sample heb ik gratis mogen ontvangen, maar ik ontvang geen vergoeding voor het schrijven of plaatsen van deze Review. De door mij gedeelde mening is dan ook volledig van mezelf en niet beïnvloed door de leverancier.

Total Recovery

€ 25,50
10

Prijs

10.0/10

Mengbaarheid

10.0/10

Bestanddelen

10.0/10

Smaak

10.0/10

Pros

  • Smaak
  • Mengbaarheid
  • Bestanddelen
  • Prijs

Cons

  • Geen

, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.