Review | Whey Protein with Spirulina - Muscle Concepts

Review | Whey Protein with Spirulina – Muscle Concepts

Review : Whey Protein with Spirulina van Muscle Concepts

Onlangs ontving ik een email van Muscle Concepts waarin mij de vraag werd gesteld of ik voor een Review op deze pagina interesse zou hebben in een sample van enkele van hun producten, waaronder hun eigen Eiwitshakes. Mijn antwoord hierop was uiteraard een zeer enthousiaste ‘Ja’. Doordat ik meerdere producten van Muscle Cocepts mocht proberen leek het mij leuk een Review per product te schrijven. Vandaag de eerste uit deze reeks met als onderwerp Muscle Concepts eigen Whey Proteïne with Spirulina.

Volgens Muscle Concepts behoort hun eigen Whey Eiwitten tot één van de gezondste eiwitten op de markt! De Whey eiwitten worden gecombineerd met Spirulina in een unieke mix van: Eiwitten, BCAA’s & Aminozuren. Daarnaast is de Whey Aspartaam & Sucralose Vrij en is deze laag in vet & calorieën percentages. De toevoeging van Spirulina zorgt ervoor dat de eiwitten beter door te lichaam worden opgenomen.

De reden waarom ik de Whey proteïne met Spirulina wilde proberen:

In andere reviews had ik steeds een reden waarom ik juist het betreffende product wilde proberen, ditmaal was dit in eerste instantie doordat mij de vraag werd gesteld of ik het wilde proberen. Toch vermoed ik dit ik product ook zelf besteld zou hebben wanneer ik deze zou zijn tegengekomen. Op de eerste plaats omdat ik altijd heel erg benieuwd/opzoek ben naar de verschillende die een leverancier in haar assortiment heeft (de ene Whey banaan is echt de andere niet) en op de tweede plaatst omdat ik erg benieuwd was naar de toevoeging van Spiruline mede dankzij de omschrijving:

“Spirulina is een algen soort dat enorm veel proteïne, vitamine, mineralen en aminozuren bevat. Sterker nog: Spirulina bevalt alle acht essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft voor de opbouw en behoud van spieren en lichaamsfuncties. Door de toevoeging van Spirulina wordt onder andere het metabolisme gestimuleerd, wat de eiwit opname bevordert. Daarnaast wordt het lichaam voorzien van extra vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten die Spirulina zelf bevat.”

Ondanks dat ik mij ervan bewust was dat aspartaam totaal niet goed voor je is, moet ik eerlijk toegeven dat ik mij hier tot op heden (totaal) niet druk over heb gemaakt – sterktes nog zal ik bekennen dat ik met grote regelmaat zelf extra aspartaam toevoeg aan producten. Na het lezen van de waarschuwing over aspartaam werd ik weer even herinnerd aan de gevaren hiervan en deden mijn goede voornemen om mijn persoonlijke inname hiervan toch echt eens te moeten gaan verminderen (stoppen is nog beter.. Maar ik ken mezelf inmiddels goed genoeg om te weten dat mij dit niet 1,2,3 zal gaan lukken) herrijzen.

Whey Proteïne with Spirulina wat kun je ermee?

Dat Whey proteïne bedoeld is als voedingssupplement zal voor niemand meer een verrassing zijn. De Whey van proteïne van Muscle Concepts bevat naast 23 gram eiwitten en 500 milligram Spiruline ook 5 gram BCAA’s en 10 gram essentiële aminozuren. Deze toevoegingen zorgen er samen voor dit product meer is dan alleen een eiwit supplement alleen maar ook gelijk als vervanging kan dienen voor BCAA en Aminozuren supplementen.

Muscle Concepts raad aan om 30 gram van deze Whey te mengen met 200 milliliter melk (plus 200 gram magere kwark (wanneer deze wordt gebruikt door intensieve of top sporters en bodybuilders).

Ik zelf gebruik Whey proteïne vaak als toevoeging in verschillende (ook de op deze site geplaatste) recepten. Ondanks dat deze Whey anders van smaak is (zie volgende punt) ga ik ervan uit dat ook dit met deze Whey mogelijk is. Daarnaast meng ik Whey naast water en kwark ook graag met magere melk of magere yoghurt.

Review | Whey proteïne with Spirulina – smaak en geur.

Hoe smaakt en ruikt het?

Deze Whey heeft geen opvallende geur. Het ruikt een heel stuk minder zoet in verhouding tot een groot deel van de andere Whey proteïne poeders die ik ken. Doordat deze Whey enkel is gezoet met het natuurlijke Stevia had ik dit misschien ook eigenlijk wel kunnen verwachten.

Een puntje wat ik normaal niet bespreek, maar in dit geval toch graag wilde doen, is de kleur van deze proteïne na deze te hebben gemixt / geshaked met water. De meeste Whey proteïnes die ik ken zijn licht geel van kleur (met knal gele varianten als uitschieters). Wanneer je de Whey vergelijkt met die van andere leveranciers viel mij op dat deze Whey iets grauwer van kleur is. Ik zou zelf zeggen dat ik hem een heel klein beetje vond neigen naar licht groen. Doordat ik eigenlijk compleet kleurenblind ben durf ik dat echter niet met volle zekerheid te zeggen.   

En dan de smaak (ik proefde banaan en aardbei) een van de voor mij lastigere punten aan deze review. De smaak is absoluut goed, dus eigenlijk geen probleem. Toch is dit het enigste puntje waardoor deze Whey bij mij één (alsnog erg hoge) 8 krijgt en in plaats van een 10. De reden hiervan is dat ik *(te) gewend ben geraakt aan de nogal chemische smaak varianten van andere aanbieders. Dit zegt eigenlijk meer negatiefs over mij dan over de Whey proteïne van Muscle Concepts, maar toch moet ik eerlijk toegeven dat het mij nog even gaat kosten voordat ik durft te zeggen dat ik compleet over zou stappen naar dit product. De gezondere/bewustere lezer zal hier echter veel minder last van hebben, dus kan ik mij voorstellen dat wij het hier niet direct over eens zullen zijn.

Naast de geur en smaak zou ik aan deze Review ook nog graag de mengbaarheid willen toevoegen, deze is namelijk heel erg goed. Na even kort shaken met water is het product volledig opgelost. Toen ik de tweede keer de blend gebruikte viel mij daarnaast op dat deze Whey niet (zoals bij vele andere wel) een vreemde schuimlaag had gekregen. Beiden punten vind ik persoonlijk heel erg prettig en belangrijk.

Review | Whey proteïne with Spirulina – Prijs

De prijs van € 27,50 per 1000 gram:

Een prijs van € 27,50 per 1000 gram vind ik persoonlijk een goede prijs. Natuurlijk zijn er absoluut goedkopere whey proteïnes te vinden, maar dat is dan over het algemeen ook direct te verklaren door de ingrediënten die zij bevatten. Het is een gegeven dat je voor een gezond product nu eenmaal iets meer betaald. Hierdoor vind ik persoonlijk deze prijs passen bij dit product.


* Deze door mij geteste sample heb ik gratis mogen ontvangen, maar ik ontvang geen vergoeding voor het schrijven of plaatsen van deze Review. De door mij gedeelde mening is dan ook volledig van mezelf en niet beïnvloed door de leverancier.

Whey Protein with Spirulina

€ 27,50
9.7

Prijs

10.0/10

Mengbaarheid

10.0/10

Bestanddelen

10.0/10

Smaak

8.9/10

Pros

  • Bestanddelen
  • Mengbaarheid
  • Prijs

Cons

  • Geen

, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.